Şemdinli ve Irak kuzeyinde 15 PKK’li öldürüldü

Şemdinli ve Irak kuzeyinde 15 PKK’li öldürüldü

Genelkurmay Başkanlığı, Şemdinli ve Irak kuzeyindeki Metina ve Harkurk bölgesine düzenlenen hava harekatında 15 PKK’linin öldürüldüğünü açıkladı.

Genelkurmay Başkanlığı, Hakkari’nin Şemdinli ilçesi ve Irak kuzeyindeki Metina ve Harkurk bölgesine düzenlenen hava harekatında 15 PKK’linin öldürüldüğünü açıkladı.

Açıklamada, “Şemdinli ve Irak kuzeyinde (Metina, Harkurk), bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce kullanıldığı tespit edilen silah mevzi, sığınak, barınak ve mağaralar, icra edilen hava harekâtı ile imha edilmiş, toplam 15 bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirilmiştir.” ifadelerine yer verildi.

Açıklamada ayrıca Mardin, Şırnak ve Hakkari’de PKK’ye yönelik operasyonlar hakkında da bilgi verildi. Buna göre, dünkü operasyonlarda Mardin’in Nusaybin ilçesinde 3, Şırnak’ta 2 PKK’linin öldürüldüğü belirtildi.

Hakkâri’nin Şemdinli ilçesinde yürütülen dilen hava destekli operasyonlarda ise  3’ü Şemdinli-Aktütün karayolunda askeri araca el yapımı patlayıcılı saldırı düzenleyenler olmak üzere 5 PKK’linin öldürüldüğü bilgisine yer verildi. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.