Şengal'in kurtarılmasını PKK engelledi

Şengal'in kurtarılmasını PKK engelledi

Şengal'in IŞİD'den kurtarılması için Şengal Dağı'na giden ABD'li asker ve subaylardan oluşan bir grup ile Peşmerge Güçlerini PKK ve YPG'liler tehdit ederek kendilerine haber verilmediği bahanesiyle engelledi.

HABER MRK – Şengal’ın IŞİD’in eline geçtiği ve burada Êzidilere karşı büyük bir katliam yapıldığı söylemi  üzerinde bölgede siyasi bir etkinlik elde etmek isteyen PKK ve uzantıları Barzani ile Peşmerge’yi itibarsızlaştırma çabası içerisine girdi.

PKK ve Suriye de ki uzantısı olan YPG’nin Şengal’in kurtarılması için Şengal Dağı’na giden ABD’li asker ve subaylardan oluşan bir grup ile Peşmerge güçlerini tehdit ederek Şengal’in kurtarılmasının engelledikleri ortaya çıktı.

ABD kaynaklarına dayandırdığı bir haberi gündeme getiren Rudaw Tv’ye göre, PKK’lilerin bu tutumu ABD’li özel güçlerin IŞİD’i Şengal’den çıkarmaya yönelik planına engel oldu.

Bir peşmerge yetkilisi yaptığı açıklamada, YPG olarak bilinen PKK’nin Suriye’deki kolunun, Şengal Dağı’nda Êzidi Islah Birlikleri adlı örgütü eğittiğini ve bu örgütün Ezidileri Kürt olarak görmediğini belirterek, söz konusu örgütün Şengal’de yapılan tüm seçimlerde Kürt ittifakı karşıtlığı yaptığının da altını çizdi.

Peşmerge yetkilisi, IŞİD’in Şengal’i ele geçirmesinden 3 gün sonra Şengal Dağı’nda mahsur kalan 10 bin Êzidi’yi kurtarmak için güvenli bir yol açtıklarını söyledi. Bu yol’un Peşmerge Güçleri tarafından açıldıktan sonra YPG’lilerin bölgeye gittiğini aktaran yetkili, şu an ise kirli bir propagandanın yapıldığını ve peşmergenin Şengal halkının gözünde küçük düşürülmeye çalışıldığını söyledi. Öte yandan PKK’e yakın medyada, PKK’nin Şengal’i IŞİD’ten kurtardığına yönelik haberler yapıldığını ancak ilçenin halen IŞİD’in elinde olduğunu ve PKK medyası tarafından yapılan haberlerin doğru olmadığını kaydetti.

Açıklamada bulunan yetkili son olarak şu ana kadar 115 binden fazla Êzidi’nin Semalka kapısından geçip Duhok’a yerleştiğini söyledi.(İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.