Senin Nûrunla Bakabilmeyi, Lutfeyle!

Senin Nûrunla Bakabilmeyi, Lutfeyle!

Yurtlarımız, yuvalarımız yıllardan beri vicdansız kâfirlerin işgaline uğramış, her gün yüzlerce kardeşimiz kâfirler tarafından katledilmekte, bu yetmiyormuş gibi birbirlerine düşürülen zavallı Mü’minler de yine ellerini kendi kardeşlerinin kanlarına bulam

Ey Bizim Yüce Rabbimiz!

Yurtlarımız, yuvalarımız yıllardan beri vicdansız kâfirlerin işgaline uğramış, her gün yüzlerce kardeşimiz kâfirler tarafından katledilmekte, bu yetmiyormuş gibi birbirlerine düşürülen zavallı Mü’minler de yine ellerini kendi kardeşlerinin kanlarına bulamaktadırlar!

Ey bizim Rabbimiz! Yurtlarımız gibi, düşüncelerimiz, akletme ve değerlendirme melekelerimiz de kâfirlerin işgaline uğramış, ölçülerimiz bozulmuş, değiştirilmiş, Nemrudlar İbrahim diye sunulmakta, İbrahimler Nemrud diye sunulmakta, Firavunlar Musa diye, Musalar Firavun diye dayatılmakta. Şeytanlar melek diye, melekler şeytan diye önümüze getirilmektedir!

Ey bizim Yüce Rabbimiz! Yüzyıllardır aynı sofrada birlikte oturduğumuz canımız, ciğerimiz Mü’min kardeşlerimiz bizlere düşman diye tanıtılmakta, binlerce kilometre uzaktan gelerek topraklarımızı, mallarımızı yağma etmekten başka emelleri olmayan kâfir sürüleri ise dost olarak tanıtılmaktadır!

Ey bizim Yüce Rabbimiz!

Öncelikle, bütün bu olup bitenlere Senin indirdiğin nur ile bakabilmeyi bizlere lutfeyle!

Ey bizim Rabbimiz! Göğsünü İslam için açıp şerh ettiğin ve Rablerinden bir nûr üzere olan, Kitabında övdüğün o güzel Mü’minlerden eyle bizleri!

Ey bizim Rabbimiz! Bizleri Senin indirdiğin nur ile beraber olan, kalpleri ve beyinleri bu nur ile yoğrulan,

Kâinata ve bütün olup bitenlere bu nur ile bakabilen,

Bu nur ile her şeyi net ve berrak bir şekilde görebilen,

Bu Nur ile düşünebilen, bu Nur ile değerlendiren Mü’minlerden olmayı nasip eyle!

Senin indirdiğin bu nur ile tartabilmeyi,

Senin indirdiğin bu nur ile ölçebilmeyi,

Senin indirdiğin bu nur ile değerlendirebilmeyi bizlere lutfeyle, ihsan eyle!

Gözümüzün önünde, hatta kendi üzerimizde cereyan eden bütün bu olayları net ve berrak bir şekilde anlamayı bizlere lutfeyle!

Bizleri firasetsizlikten, basiretsizlikten muhafaza buyur!

Firasetinden, keskin bakışından korkulan Mü’minlerden olmayı lutfeyle!

Hakkı hak olarak görebilmeyi, batılı batıl olarak görebilmeyi

Razı olduğun safta yer tutmayı bizlere lutfeyle!

Ey bizim Rabbimiz! İman edenlerin hiç birine karşı bizim gönüllerimizde bulanıklık, kin ve düşmanlık duyguları ve düşünceleri bulundurma, barındırma!

Ey bizim Rabbimiz! Mü’min kardeşlerimize karşı gönüllerimizde oluşabilecek kötü duygu ve düşünceleri söküp çıkarıver! Ey Rabbimiz! Sen şefkat sahibisin, rahmet kaynağısın!

Ey bizim Rabbimiz! Bizleri gerek nefsimize, gerek kâfirlerin ve şeytanın iğvasına uydurup Mü’min kardeşlerinin hakkını, hukukunu ve vebalini yüklenerek hüsrana uğramış bir şekilde Senin huzuruna varanlardan eyleme!

Ey bizim Yüce Mevlamız! Bizleri, elinden ve dilinden diğer müslümanların selamette olduğu, huzur ve güven içinde olduğu Müslümanlardan eyle!

Ey bizim Rabbimiz! Özellikle Senin huzur-u izzetine elleri Mü’minlerin kanına bulaşmış bir bahtsızlıkla çıkmaktan muhafaza buyur!

Ey bizim Rabbimiz! Güçsüzlüğümüzden, acziyetimizden, basiretsizliğimizden ve daha birçok zaafımızdan dolayı bizleri kâfirlerin eğlencesi ve oyuncağı yapma!

Ey bizim Rabbimiz! Bizleri zalimlerin elinde bir fitne unsuru olarak bırakma, bizi rüsvay etme, bizi affeyle, bize mağfiret eyle, bize merhamet eyle, kâfirlere karşı bize yardım eyle!

Ey bizim Rabbimiz! Üzerimize dört bir yandan çullanan ve bizi boğmaya çalışan kâfirlerin oluşturduğu karanlıklar karşısında bizi tek başımıza orta yerde yalnız bırakma!

Ey bizim Rabbimiz! Özellikle böylesi günlerde Seninle olan irtibatımızı güçlendirmenin yollarını bize kolaylaştır, Sana dayanıp güvenmenin yollarına ulaştır bizleri!

Ey “Hayru’l Makirin olan Rabbimiz! Mü’minler için kurulan hileleri, tuzakları, Mü’minlerin aleyhine yapılan hesapları, bunları yapanların başına geçiriver, kendi aleyhlerine dönüştür, onları kötü emellerine ulaştırma!

Ey bizim Rabbimiz! Yahudiler ve özellikle Hıristiyanlar hakkında: “Kıyamet gününe kadar sürmek üzere aralarına ayrılıklar sokacağım, kendi elleriyle yaptıkları sanatlarını kendilerine göstereceğim” buyuruyorsun,

Ey Bizim Yüce Rabbimiz! Yurdumuza, yuvamıza ölüm yağdıran, ırzımıza namusumuza musallat olan bu kâfir sürülerini kendi aralarında param parça eyle, bir birlerine düşürüver. Birinci ve ikinci dünya savaşlarında birbirlerine düşürüverdiğin gibi, tarihte ‘otuz yıl savaşları, yüzyıl savaşları’ ile defalarca birbirlerine düşürdüğün gibi, ey her şeye gücü yeten Rabbimiz, şimdi de bir birlerine düşürüver, yüreklerini param parça eyle!

Ey, hilekârların hilelerini bozan, planların en güzelini yapan Rabbimiz!

Kendi elleriyle yaptıklarını kendilerine gösteriver.

Kendi silahlarını, kendi sanatlarını, kendi zehirlerini kendilerine tattırıver, şerlerinden, zararlarından bizleri emin eyle, bizleri kurtarıver!

Ummadıkları, hiç beklemedikleri cephelerinden kendilerini yıkıver!

Görünmeyen ordularını onların üzerlerine musallat eyle!

Mübarek topraklarımızdan bu kâfir sürülerini en kısa zamanda temizleyiver!

Ey Bizim Rabbimiz! Bize kendi iğrenç yaşantılarını dayatan, kendileri gibi imansız, iffetsiz ve hayasız bir hayat sürmemiz için bizimle savaşan, Rasulün Muhammed Aleyhisselam vasıtasıyla gönderdiğin Aziz İslam dininden çıkmamız, kendileri gibi kâfirce bir yola girmemiz için üzerimize gökten ateşler yağdıran bu azgın sürülere karşı bizlere sabır ve zafer nasip eyle, ayaklarımızı sağlamlaştır, razı olduğun din üzere bizleri sabit kıl!

Ey bizim Rabbimiz!

İçerisinde bulunduğumuz zamanda ve mekânda bizleri Hakkın şahidleri ve temsilcileri eyle,

Tevhidin şahidleri ve temsilcileri eyle,

Yeryüzünde adaletin şahidleri ve temsilcileri eyle

Vahyin şahidleri ve temsilcileri olmayı bizlere lütfeyle!

Amin, amin!
 

İnzar Dergisi

diyarbakır haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler