Şer odakları istemese de bu kervan yürüyecektir video foto

Şer odakları istemese de bu kervan yürüyecektir video foto

Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi Köy-Der tarafından Çiçekli köyünde düzenlenen Kutlu Doğum etkinliğinin ardından duygularını paylaşan köy sakinleri şer odakları istemese de bu kervanın yürüyeceğini söylediler.

Peygamber Sevdalıları Platformuna bağlı Köy Mezra ve Beldelerle Dayanışma Derneği (Köy-Der) tarafından Batman’ın Beşiri ilçesine bağlı Çiçekli (Şifêrê) köyünde düzenlenen Kutlu Doğum etkinliğinin ardından Peygamber âşıkları duygu ve düşüncelerini İLKHA ile paylaştılar.

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından her yıl geleneksel bir hale getirilerek düzenlenen Kutlu Doğum etkinliğini çok olumlu bulduğunu söyleyen Engin Altun, “Kutlu Doğum etkinlikleri yapan Peygamber Sevdalılarından Allah razı olsun. Bu etkinliklerle güzel bilgiler aktarılıyor. Kutlu Doğum vesilesiyle Batman veya çevre köylerdeki tanıdık köyümüze geliyor ve muhabbetlerimiz artıyor. Peygamber Sevdalılarının yaptığı faaliyetler çok güzeldir. İl ve ilçelerde yapılan etkinliklere köylerde eklenince çok daha güzel oldu.” dedi.  

Kutlu Doğum etkinliğinin bayram şenliği gibi güzel bir etkinlik olduğunu vurgulayan Mehmet Kaya, “Kutlu Doğum etkinlikleri vesilesiyle her yıl köyümüzde mevlit etkinliklerini tertipliyoruz. Mevlit etkinliğimize gelen misafirlerimize canı gönülden teşekkür ediyoruz. Bu etkinliklerin hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Geçen seneye göre bu sene daha bir güzel etkinlik oldu. Allah’ın izniyle önümüzdeki seneler daha da güzel etkinlikler yapılacak.” diye konuştu.

Batman’da ikamet etiğini ve köylerindeki Kutlu Doğum etkinliğine katılmak için Çiçekli köyüne geldiğini söyleyen Abdulcelil Kaya, ise şunları kaydetti: “Bölgemiz yapılan bu etkinliklerden çok etkileniyorlar. Bölge insanımızın eskiden beridir İslam fıtratı üzerine olmasından Hz. Muhammed (sav) muhabbetleri çoktur. Köyümüzde yapılan mevlit etkinliğiyle tüm eş ve dostlarla buluşuyoruz. Yapılan bu etkinlikler milletin çok beğenisini topluyor. Köyümüzün Kutlu Doğum etkinliğini her sene tüm akrabalarımızla sabırsızlıkla bekliyoruz. Etkinlikte âlimlerin anlattıkları çok güzeldir. Peygamber Efendimizin hayatından tüm katılımcılar çok etkileniyor. Etkinlik boyunca duygu dolu anlar yaşanıyor.”

Çiçekli köyünden olduğunu ama İstanbul’da ettiğini belirten Hacı Muhyettin, de “İki aydır köyüme gelmişim. Kutlu Doğum etkinliklerini tüm köylüler olarak çok seviyoruz. Bizler Hz. Muhammed’in (sav) takipçileriyiz. Rabbim bizleri yolundan ayırmasın inşallah. Allah ve Resulünün yolundan rabbim bizleri ayırmasın. Rabbim her yıl bu etkinlikleri tüm Müslümanlara nasip etsin. Bugün köylülerimizin böylesi güzel mevlit etkinliğine vesile olmaları bizleri sevindirdi.” görüşlerini paylaştı.

Köy sakinlerinden Adnan Gündüz, “Mevlit etkinlikleriyle çok mutlu yoluyoruz. Bu türden etkinliklerin her yıl yapılmasını istiyoruz. Bu etkinlikler Müslümanların kardeşlik acısından çok faydalıdır. Rabbim Kutlu Doğum etkinliklerini insanların vahdet ve kardeşliğine vesile etsin.” dedi.

Köylerinde yapılan mevlit etkinliği kendilerini çok memnun ettiğini söyleyen köy sakinlerinden Abdullah Güneş, duygularını şu şekilde belirtti: “Bu mevlit etkinliklerini seviyoruz. Etkinliğimiz hayırlara vesile olmasını Allah’tan diliyorum. Kutlu Doğum etkinliklerinden çok memnunuz her yıl tertiplenmesini istiyoruz. Allah hepimizi bu mevlit etkinliklerinin hatırına versin. Bu mevlit etkinliğini köyümüzde tertipleyen Peygamber Sevdalıları Platformu ve Köy-Der yetkililerine çok teşekkür ediyoruz.”

Batman’da oturduğunu ifade eden Abdurrahman Yıldız, Kutlu Doğum etkinliği her sene köyümüzde oluyor. Ben aslen bu köydenim. Köyümüzdeki etkinliğine her sene iştirak ediyoruz. Yeryüzüne baktığımızda kan, ölüm ve savaşların eksik olmadığı topraklar Müslüman topraklarıdır. Bunların tek sebebi Müslümanlar arasındaki vahdet ve birliğin olmamasıdır. Temennimiz odur ki yapılan bu Kutlu Doğum etkinlikleriyle vesilesiyle vahdet ve birliğin oluşmasıdır. Müslümanların tek vücut haline gelmesi ve bu akan kanın durmasıdır. Peygamber Sevdalıları yaptığı Kutlu Doğum etkinliğinin teması vahdet ve kardeşliğin olması çok önem arz etmektedir. Allah’ın izniyle vahdet ve kardeşlik teması Müslümanlar arasına vahdet ve kardeşliğin oluşmasına vesile olmasını diliyoruz.” ifadelerini kullandı.  

İzmir’den gelerek köylerindeki Kutlu Doğum etkinliğine katıldığını söyleyen Cemil Gündüz, “Peygamber Sevdalılarının düzenlediği bu etkinlikler yurdumuzun dört bir yanında yayılmasını umuyoruz. Bu sevdanın hızla yayıldığına eminiz. Bu karanlık zamanda Peygamber Sevdasının kalplere girmesini çok elzem ve önemli görüyorum. Umarım bu sevda hızla yayılacaktır. Türkiye ve dünyadaki tüm insanların kalbine Peygamber sevdasının şuurunu girmesi temenni etkiyorum. Bu anlamda Peygamber Sevdalıları Platformuna başarılar diliyorum. Yapılan bu etkinlik çok güzel oldu. Çocuklarımızın, kadınlarımızın ve tüm insanlarımızın şuurunun yükselmesi açısından çok önemli görüyorum. Çok güzel bir etkinliğe şahit oldum. Tüm Peygamber Sevdalılarına başarılar diliyorum. Peygamber Sevdalıların çalışmalarında daha yenilikler ve azimli bir gençlik umuyoruz. Hakkın önüne hiçbir şey geçemeyecektir. Şer odakları istese de istemese de bu sevda bu kervan yürüyecektir. Bundan bir kuşkumuz yoktur.” diye konuştu.

Duygularını aktaran köy sakinlerinden yaşlı kadınlardan Ayşan Gündüz ile Fahriye Altun şunları söyledi: “Her sene köyümüzde yapılan kutlu doğum etkinliğine ailece katılıyoruz. Etkinlik çok güzeldir. Bu tür etkinlikler her yerde yapılmalıdır. Allah bizleri Peygamberin yolundan ayırmasın. Kutlu Doğum etkinliklerini çok güzel buluyoruz.”

İLKHA



























HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.