Serinlemek için suya giren öğrenci hayatını kaybetti

Serinlemek için suya giren öğrenci hayatını kaybetti

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde serinlemek için suya giren öğrencilerden bir kişi hayatını kaybetti.

Kızıltepe ilçesinde serinlemek için suya giren 11'inci sınıf öğrencilerinden bir kişi hayatını kaybederken bir kişide boğulma tehlikesi geçirerek kaldırıldığı hastanede yoğun bakıma alındı.

Edinilen bilgilere göre, bugün saat 10.30 sıralarında piknik yapmak için Kızıltepe'ye bağlı Alipaşa Mahallesi'ne (Êlipaşa köyü) giden Cumhuriyet Anadolu Lisesi 11’inci sınıf öğrencileri serinlemek için göle girdiler.

Suya giren öğrencilerden Rıdvan Gümüş (17) ve Yavuz Karadeniz (17) adlı öğrencilerin boğulma tehlikesi geçirdiğini gören çevredeki vatandaşların yardımıyla sudan çıkarıldılar.

Haber verilmesi üzerine olay yerine sağlık ve Kızıltepe İtfaiye Ekibi sevk edildi. 2 öğrenciye yapılan ilk müdahalenin ardından itfaiye ve sağlık ekipleri tarafından yaklaşık 2 kilometre taşınarak ambulanslarla Kızıltepe Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Burada yapılan müdahalenin ardından Rıdvan Gümüş'ün kalbi çalışıp yoğun bakıma alınırken, arkadaşı Yavuz Karadeniz ise yapılan tüm müdahaleye rağmen kurtarılamadığı öğrenildi.

Olayı duyan her iki öğrencinin ailesi ve yakınları hastaneye akın etti. Olayla ilgili soruşturma başlattı. (Mehmet Aslan-İLKHA)  
























 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.