Serinlemek ve huzur bulmak için mutlaka Muradiye Şelalesi'ni ziyaret edin

Serinlemek ve huzur bulmak için mutlaka Muradiye Şelalesi'ni ziyaret edin

​TÜRSAB Van Bölge Yürütme Kurulu Başkanı Cevdet Özgökçe, yerli ve yabancı turistlere çağrıda bulunarak, "Yaz aylarında serinlemek ve huzur bulmak için, kış aylarında kristali andıran Muradiye Şelalesi'ne mutlaka gidilmesi gerekir." dedi.

Van’ın Muradiye ilçesinde bulunan ve kışın donarak Pamukkale travertendelerini andıran Muradiye Şelalesi, havaların ısınmasıyla birlikte insanları serinletmeye, eşsiz güzelliği ile büyülemeye keyifli vakitler geçirtiyor.

Havaların ısınmasıyla birlikte sıcaktan bunalan ziyaretçilerini ağırlayan kentin önemli turistik alanlarından biri olan Muradiye Şelalesi, yüksek debisiyle kimseyi yanına yaklaştırmıyor. Kar sularıyla beslenen Bendimahi Çayı üzerinde bulunan Muradiye Şelalesi, 20 metre yükseklikten dökülen suyuyla adeta ziyaretçilerini kendine hayran bırakıyor. Hafta sonunu fırsat yerli ve yabancı turistler, bölgede piknik yaparak akan su sesiyle kendilerini doğaya bırakıp serinlemenin keyfini yaşıyorlar.

TÜRSAB Van Bölge Yürütme Kurulu Başkanı Cevdet Özgökçe, ziyaretçilerin yaz kış demeden Muradiye Şelalesi'ni ziyaret etmesi gerektiğini, doğa harikası olan şelalenin yazın serinleten, kış aylarında ise kristali andıran duruşuyla dünya güzelliklerinden birini andırdığını söyledi.

Özgökçe, "Muradiye şelalesi doğa tabiatın bize bir hediyesidir. Şelalemiz Tendürek dağından beslenmektedir, yaklaşık 20 metre yüksekliğe sahip güzel bir doğa harikasıdır. Bahar aylarından her renkte çiçeğin bulunabileceği bir yerdir. Dik bir şekilde su akımı olduğu için, yaklaşık 500 metre etrafına su tanecikleri atan bir şelaledir. Yaz aylarında serinlemek ve huzur bulmak için, kış aylarında kristali andıran Muradiye Şelalesi, mutlaka gidilmesi gereken turistik ve güzel bir mekân. Bu aylarda Muradiye Şelalesi'ne tam gitme zamanı."

Geçmiş yıllarda Muradiye Şelalesi'ne ulaşmanın büyük bir eziyet olduğunu hatırlatan Özgökçe, yaklaşık 5 yıldır, her gün birkaç kez şelaleye turların düzenlendiğini söyledi.

Özgökçe, "Van Muradiye şelalesi dünya güzelliklerini andıran bir şelale. Akan su sesi ve kuşların cıvıltısı ile insanların huzurlu bir vakit geçirebileceği güzel bir yer. Tabiri yerinde ise dünya cennetlerinden bir yer. Hafta içi, yoluna ve kafası işle dolu olan, nefes almak isteyen vatandaşlarımıza tavsiyemiz bugün batıda olmayan çoğu güzellik doğu illerimizde var. İl dışına çıkacaklarına bir Muradiye ziyareti yapmalarını öneririm. Huzur veren su sesi ve serinleten su tanecikleri ile orada huzurlu bir çay yudumlayıp kafanızı rahatlatabilirsiniz. Muradiye Şelalesi'ne dünyanın her yerinden insanlar ziyaretçi olarak geliyor ve memnun bir şekilde ülkelerine geri dönüyorlar." diye konuştu.

Şelaleyi ziyaret edeceklere bazı uyarılarda bulunan Özgökçe, "Halkımızdan istediğimiz bu ziyaret ettikleri dünya güzelliklerinden olan Muradiye Şelalesi'nde piknik yaptıkları zaman çöplerini bırakmamaları. Allah, güzel bir nimet olarak bize bir şelale vermiş. Biz de doğaya saygılı davranmalıyız, çöplerimizi şelaleye ve etrafına atmak yerine poşetleyip çöp kutularına bırakalım. Bu şekilde şelalemiz daha güzel ve ilimiz için daha kazançlı bir yer haline gelecektir." şeklinde konuştu.

İLKHA

Serinlemek ve huzur bulmak için mutlaka Muradiye Şelalesi'ni ziyaret edin

Serinlemek ve huzur bulmak için mutlaka Muradiye Şelalesi'ni ziyaret edin

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler