Sermaye ürkektir, ilgi alaka görmezse gider başka yerde yatım yapar

Sermaye ürkektir, ilgi alaka görmezse gider başka yerde yatım yapar

Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, İl Ekonomi ve Kalkınma Toplantısında yaptığı konuşmada, sermayenin ürkek olduğunu bu nedenle yatırımcıya ilgi ve alaka gösterilmesi gerektiğini söyledi.

Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, İl Ekonomi ve Kalkınma Toplantısında yetkili kurumlara seslenerek, “Yatırımcılar ürkektir, sermaye ürkektir, ilgi alaka ister. Yatırımcı eğer aradığını bulamaz ise gider başka yerde yapar.” dedi.

Vali Azizoğlu başkanlığında bir araya gelen kurum ve özel sektör yetkilileri, Erzurum ekonomisine yapılan ve yapılacak olan yatırımlar ile cazibe merkezleri hakkında bilgi verdi. Valilik toplantı salonunda gerçekleştirilen ve bu yıl birincisi düzenlenen toplantıda, yapılmakta veya yapılacak olan yatırımların önüne çıkabilecek problem ve sıkıntılarının hızla çözüme ulaştırılması ele alındı.

Toplantının açılışı konuşmasını yapan Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, yatırımcılara her türlü kolaylıkların gösterilmesi gerektiğini söyledi. Aksi taktirde yatırımın başka illere kayacağına dikkat çeken Vali Azizoğlu, “Bürokrasideki bütün arkadaşlarımız sürekli birbirleriyle iletişim halinde olmalı. Problemleri ve konuları çözmek için yazışmalarla zaman geçirmek yerine bir telefonla veya yüz yüze görüşerek sorunu çözmeli. Ardından yazışmalar yine devam etmeli. Hızlı görüşmeyle problemi ortadan kaldırmalıyız. Çünkü yatırımcılar tabiri caiz ise biraz nazlı insanlardır. Biraz ilgi alaka isterler. Yatırımcılar ürkektir, sermaye ürkektir, ilgi alaka görmezse gider başka yerde yatım yapar. O zaman şimdiye kadar yaptığımız o güzel ev sahipliğini artarak yapmak durumundayız. Kurumların ve arkadaşlarımızın bir sıkıntıları var ise bu vesile ile oturup konuşacağız, ortak çözümde buluşacağız.” diye konuştu.

Hükümetimizin cazibe merkezleri ilan etmesiyle birlikte Erzurum’da bir cazibe merkezi olduğunu ispat ettiğini vurgulayan Vali Azizoğlu, “Kalkınma bakanlığı ve kalkınma bankası takriben 20 milyar TL’yi aşan yatırım talebini çok ciddi bir şekilde inceliyor. Biz, belediye ve ilgili kurumlar olarak ön taleplerin incelemesini yaparak kentimiz açısında faydalı gördüğümüz talepleri ilgili bakanlıklara ilettik. Uygun gördüğümüz yatırımcıları bu manada OSB’den yer için ön parsellerini yaptık ve bunların bir an evvel Erzurum’a yatırım yapmalarını istiyoruz. Bu yatırımlar için Kalkınma Bakanlığı ve Kalkınma Bankasının tam karar almasını bekliyoruz. Tabi biliyorsunuz, 2. OSB’de temel atma çalışmaları devam ediyor. Yatırımcıların çoğu yatırımlarını kalkınma bankasından karar çıkmadan yapmaya başladı. Bu Erzurum’un Doğu Anadolu’da bir sanayi şehri olacağının açık bir göstergesidir. Sadece Türkiye’den değil Türkiye dışında da birçok yatırımcı Erzurum’a geldi. Bunlarında gelmesi durumunda Doğu Anadolu’daki ve aynı zamanda İran, Azerbaycan, Gürcistan coğrafyasında da en önemli ticaret ve sanayi şehri olacak.” dedi.

Yatırımların hızla tamamlanmasının ardından istihdam sorununun da çözülebileceğine dikkat çeken Vali Azizoğlu, bütün yatırımların yıl içerisinde ihale edilip ve makul sürede bitirilmesi gerektiğini söyledi.

Yatırımların uzaması ve gecikmesinin hem zaman hem kaynak israfı olacağına değinen Azizoğlu, şöyle konuştu:

“Yatırımın gecikmesi istihdam açısından da büyük bir kayıp olacaktır. Bu yüzden bütün yatırımların vaktinde zamanında hızla yapılması gerekiyor. 2017’nin yatırımları yıl içerisinde yapılmalı ve zamanında tamamlanmalı. Özel sektörün yatırımları alakalı da kamu kurumlarımız bütün bürokratik mekanizmaları çok hızlı çalıştırarak yatırımlar önündeki tüm engelleri kaldırıp, istihdama katkı sağlanması yönünde çaba sarf etmek zorundadır.”

Toplantı, kurum yetkililerinin talep ve isteklerini bildirmesinin ardından sona erdi.

İLKHA







HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler