"Serpmemi yırttılar çocuklarımın ekmeğiyle oynadılar"

"Serpmemi yırttılar çocuklarımın ekmeğiyle oynadılar"

Savaştan kaçıp geldiği Batman'da balıkçılığa devam eden Suriyeli Zeyneddin Muhammed, serpme ağının jandarma tarafından sebepsiz yere yırtıldığını söyleyerek, mağduriyetinin giderilmesini istedi.

Suriye'de yaşanan savaş nedeniyle Haseki'den Batman'a gelen Zeyneddin Muhammed, balıkçılıkta kullandığı kendisine ait serpme ağının jandarma tarafından sebepsiz yırtıldığını belirtti.

Yaklaşık 4 yıl önce kente geldiklerini belirten Muhammed, yaklaşık 25 yıldır balıkçı olduğunu ve balık satarak ailesini geçindirdiğini söyledi.

Geçtiğimiz cuma günü saat 17.30'da jandarma tarafından serpmesinin yırtılarak mağdur edildiğini söyleyen Muhammed, "4 yıl önce Suriye'nin Haseki kentinden Batman'a geldim. Benim işim balıkçılıktır. Suriye'de de bu işle uğraşıyordum. 20 yıldan fazladır balıkçıyım. Balık avlayarak çalışıp ailemi geçindiriyorum. Batman Barajına balık yakalamaya gittim. Biraz balık yakalayıp döndüm. Dönerken Kozluk'a bağlı Yanıkkaya (İsmailkâ) köyünde bulunan Jandarma Karakolu önünden geçtim. Askerler beni durdurdu. Bendeki malzemelerin ne olduğunu sordular. Serpme, olta ve balık olduğunu söyledim. Serpmeyi çıkarmamı istediler, çıkardım. Daha sonra içeriden getirdikleri bıçak ile serpmemi 5 parçaya ayırdılar." dedi.

"Yırttıkları serpmemi bana vererek gitmemi istediler"

Ailesinin geçimini sağlamak için Batman'da balıkçılığa devam ettiğini belirten Muhammed, "Geçen sene serpmemi 500 liraya aldım. Aldığım dükkân da bellidir. Başka işim olmadığı için günde 7 ila 15 kilo arası balık tutarak çarşıda satıyordum. Böylelikle ailemin geçimini sağlıyordum. Serpmemi yırttılar, çocuklarımın ekmeğiyle oynadılar. Serpme olmazsa balık tutmak zor, geçimimi yapamayacağım. Su ürünleri av yasağı olduğu zaman balık avlamaya gitmiyordum. Yasak olmadığı halde sebepsiz yere serpmemi yırttılar. Yırttıkları serpmemi bana vererek gitmemi istediler." ifadelerini kullandı.

"Mağduriyetimin giderilmesini istiyorum"

Serpmesinin sebepsiz yere yırtılmasının araştırılmasını ve mağduriyetinin giderilmesini isteyen Muhammed, "Karakolun girişinde serpmemi yırttılar. Orada güvenlik kameraları da vardı. O görüntülerin çıkarılmasını ve sebebin araştırılmasını istiyorum. Beni neden böyle mağdur ettiler? Serpmeni yırttılar, beni maddi zarara uğrattılar. Artık balık da tutamıyorum. İşsiz kaldım, başka yapacağım iş yok. Yetkililerin sesime kulak vermelerini ve mağduriyetimin giderilmesini istiyorum. Nedenini de bilmiyorum. Acaba Suriyeli olduğumdan, onlarla aynı dili konuşmadığımdan mı yaptılar? Bilemiyorum. Ben ne kadar bir şeyler söylemeye çalıştıysam da 'sesini çıkarma' gibi bir şeyler diyordular." şeklinde konuştu. (M. Sait Çelik – İLKHA)




































 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.