Sert kış balıkçıları olumsuz etkiliyor

Sert kış balıkçıları olumsuz etkiliyor

Van’da hava soğukluğunun artması, balık piyasasına durgunluk getirdi.

Balıkçılık yapan esnaf son günlerde havaların aşırı soğuması ve beraberinde getirdiği fırtına ile birlikte balık fiyatlarında bir artış ve satışlarda da durgunluğun oluştuğunu söylediler.  

 

Balıkçı Cüneyt Kahraman; “Balık sezonu başlarken yağış ve fırtınanın etkili olması nedeniyle balık fiyatları yükseldi. Bundan dolayı vatandaş balık alamıyor.” dedi.

 

Fırtına ve yağıştan dolayı balık fiyatlarının arttığını söyleyen Kahraman, daha önce kilosunu beş liradan sattıkları hamsiyi şimdi yedi liraya sattıklarını ve bundan dolayı halkın balık fiyatlarından memnun olmadığını belirtti.


Kahraman, “Balık satışlarımız yaz mevsimine göre daha iyi, ancak yüksek balık fiyatlarından dolayı halk balık alamıyor ve yaklaşık iki aydır beklediğimiz satışı yapamadık.” şeklinde konuştu.


En çok sattıkları balık çeşidinin hamsi olduğunu söyleyen Kahraman, Van balığı olan inci kefalin ise eskisi gibi ilgi görmediğini dile getirdi.


Bir diğer balıkçı esnafı Zeydin Kırmızıkaya ise Balıkçılık sektörünün kışın canlandığını yazın balıkçılığın durgun olduğunu ve balık çeşidinin az olduğunu belirterek kışın gelmesi balık piyasasını tür bakımından canlandırdığını ancak mevsim koşulları nedeniyle fiyat yüksekliğinden satış yapamadıklarını dile getirdi.

 

Van’a balık çeşidinin özellikle Trabzon’dan geldiğini ve taze balık sattıklarını söyleyen Kırmızıkaya, vatandaşın en çok hamsiye rağbet ettiğini bunu sırayla Van balığı ve kültür balıkçılığından elde ettikleri alabalık olduğunu söyledi. (Sedat Karatay-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler