Sesimizi duyurmak için tüm kesimleri ziyaret edeceğiz

Sesimizi duyurmak için tüm kesimleri ziyaret edeceğiz

28 Şubat ve FETÖ Yargısı Mağduru Aileleri İnisiyatifi’nden oluşan heyet, HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanlığını ziyaret etti.

28 Şubat ve FETÖ Yargısı Mağduru Aileleri İnisiyatifi Şanlıurfa Sözcüsü Seyfettin Gündüz ve beraberindeki heyet, HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanlığını ziyaret etti.

İl Başkanlığında gerçekleşen ziyarette, inisiyatif heyetini, HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Basri Demir ve il yönetimi karşıladı. Ziyarette, 20-25 yıldır Emniyet-JİTEM-Yargı üçgeninde kurulan çeşitli kumpaslarla cezaevlerinde olan mahkûmlar ve ailelerinin mağduriyetleri konuşuldu.

Heyete konunun hassasiyetinden ve konuya olan duyarlılıklarından dolayı teşekkür eden Demir, 28 Şubat ve FETÖ yargısı mağduru olan ailelerin 26-27 yıldır çocuklarına gerektiği gibi sevgi ve diyalog kuramadıklarını ifade etti.

Demir, “28 Şubat ya da FETÖ yargısı mağduriyeti her birimize temas etmiştir. Mağduriyet yaşayan ailelerin ıstırapları, çektikleri çileleri, zamanında kendi çocuklarıyla geliştiremedikleri diyaloglarının torunlarına da yansıdığını üzülerek görüyoruz. Ogün için çocuk yaşta olan gerek kızlarımız-gençlerimiz bugün, evlenmiş çoluk-çocuğa karışmışlar. Ama FETÖ yargısının mağdur ettiği şahsiyetler, 23-25 hatta 27 yılı bulan mağduriyetler söz konusu. Onlar, hem çocuklarından hem de torunlarından mahrum bırakılmışlarıdır. Çocuklarına ve torunlarına gerekli ilgi, alaka ve sevgiden yoksun bırakılmışlarıdır.” dedi.

‘Adalet olmazsa olmazımızdır.’  diyen Demir, “Adalet, genel başkanımızın da ifadesiyle, devletin dini konumundayken bugün bizler, bu mağduriyetleri halen adaletsizlik üzerinden yaşıyoruz. Son günlerde gündemde olan ‘Af Tasarısı’ndan bu kardeşlerimizin mutlak manada yararlanması gerektiğini düşünüyoruz. HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanlığı olarak, 28 Şubat ve FETÖ Yargısı Mağduru Aileleri İnisiyatifi’nin bu girişimlerini son derece olumlu buluyor ve kendilerini destekletiyoruz.” dedi.

28 Şubat ve FETÖ Yargısı Mağduru Aileleri İnisiyatifi Şanlıurfa Sözcüsü Seyfettin Gündüz ise inisiyatif olarak, 28 Şubat döneminde ve FETÖ yargısı mağdurları ailelerin 25-26 yıldır oluşan mağduriyetlerini kamuoyuna duyurabilme adına siyasi parti ve STK’larla çeşitli görüşmeler yaptıklarını söyledi.  

Gündüz, “Bugün, HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanlığı bizlere kapılarını açtılar. Kendileri de süreç içerisinde oluşan mağduriyetlerden çok mustarip olduklarını ifade ettiler. Kendilerine, bu misafirperverliklerinden dolayı çok teşekkür ediyoruz.” dedi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.