"Sesimizin gür çıkması için halkın desteğine ihtiyacımız var"

"Sesimizin gür çıkması için halkın desteğine ihtiyacımız var"

​Diyarbakır'ın Silvan ilçesindeki ziyaretleri kapsamında esnafı talep ve önerilerini dinleyen HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı M. Hüseyin Yılmaz, parti olarak seslerinin daha gür çıkması için halkın desteğine ihtiyaç duyduklarını belirtti.

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı M. Hüseyin Yılmaz ve beraberindeki heyet Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde esnafı ziyaret ederek sorun ve sıkıntıları dinledi.

Diyarbakır-Batman Caddesi üzerinde bulunan esnafı ziyaret eden Yılmaz, vatandaşların büyük teveccühü ile karşılaştı.

Bölgede yaşanan olaylardan dolayı esnafın günler geçirdiklerini belirten bir esnaf, ‘’Bizler huzur istiyoruz. Memleket’te huzur olsun başka hiçbir şey istemiyoruz. Kan dökülmesini istemiyoruz.  Silvan’da yaşanan son olaylardan dolayı ilçede ekonomik bir buhran var. Kimse doğru dürüst alışveriş yapmıyor. Bundan dolayı şu an piyasa durgun durumda. Sizden ricamız bu sıkıntılarımızı yetkililere bildirmeniz.’’ diyerek heyete taleplerini iletti.                                                                      

KHK’lar sonrası devlet kadrolarında yaşanan usulsüzlüklerden de şikâyetçi olan esnaf, insanların rüşvete alıştırıldığı, yüklü miktarlarda alınan rüşvetlerle insanların kadrolara yerleştirildiğinden şikâyet ettiler.

Esnafın şikâyetlerini dinleyen M. Hüseyin Yılmaz, adaletin tesis edilmesinin mühim olduğunu ve adil bir yönetimin olması gerektiğinin altını çizdi.

Yılmaz, "Her açıdan adaletin olması lazım. İşe alımda, ücrette, yönetimde, yargıda kısacası her yerde ve her açıdan adalet olması lazım. Bunların farkındayız, gerekli yerlerde bu tür sıkıntıları dile getiriyoruz ve dile getirmeye devam edeceğiz İnşallah. Bu tür sıkıntıların düzelmesi için birlikte çalışmalıyız. Birlik ve beraberlik olmazsa, olmaz. Sesimizin gür çıkması için halkın desteğine ihtiyacımız var." dedi.

Silvan ilçesinde yaptıkları esnaf ziyaretinde, esnafın ekonomik olarak sıkıntı içerisinde olduğunu müşahede ettiklerini belirten Yılmaz, "Piyasada ciddi bir durgunluğun yaşandığını gözlemledik. Bunun farklı sebepleri var elbette. En büyük sebebi ise güvenliğin ve huzurun olamayışıdır. Ziyaret ettiğimiz esnafta dile bunu dile getiriyor. Yine esnafın dile getirmiş olduğu bir sıkıntıda; uzun zamandır talepte bulunulmasına rağmen merkezdeki caddelerin onarılmaması. Esnaf, temizlik noktasında da ciddi bir sıkıntı yaşandığını dile getirdi. Kış ayı gelmesine rağmen bazı köy yollarının, özellikle Sarıbuğday (Pirêma) köy yolunun yapılmaması büyük mağduriyetler oluşturuyor. O yolların biran önce yapılması gerekiyor.’’ dedi.

Konuşmasının devamında yetkililere çağrıda bulunan Yılmaz, halkın sıkıntılarının bir an önce giderilmesi gerektiğini söyledi.

Yılmaz, konuşmasını şöyle bitirdi:

‘’Yine bazı köylerde servislerle ilgili sıkıntılar var. Servis ihalesi yapılmış, bitmiş diye; 5 kilometre yol yürüyen öğrenciler var. Kış geldiğinde bu öğrenciler büyük sıkıntılar yaşayacaklar. Bu yüzden yetkililerin bir an önce bu sorunu gidermesi, servis tayin etmeleri gerekmektedir. Yine esnafın dile getirmiş olduğu bir diğer sıkıntı da, Simmar kavşağının sinyalizasyon çalışmasının yapılmaması. Kavşakta trafik ışıkları mevcut olmadığı için birçok kaza meydana gelmektedir. Bir an önce yetkililer bu sorunu da gidermelidir.’’

Yılmaz ve beraberindeki heyet açıklamadan sonra ilçeden ayrıldı.

İLKHA








 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.