Şeyh Ömer Abdurrahman için gıyabi cenaze namazı kılındı

Şeyh Ömer Abdurrahman için gıyabi cenaze namazı kılındı

Geçtiğimiz günlerde ABD zindanında hayata gözlerini yuman Şeyh Ömer Abdurrahman için İstanbul Fatih Camii'nde gıyabi cenaze namazı kılındı.

Geçtiğimiz günlerde ABD zindanında hayatını kaybeden Mısır'daki Cemaat-i İslamiye'nin kurucusu ve manevi lideri Şeyh Ömer Abdurrahman için İstanbul Fatih Camii'nde, cuma namazından sonra  gıyabi cenaze namazı kılındı.

Gıyabi cenaze namazına HÜDA PAR İl Başkanı Erdal Elibüyük, Mustazaflar Cemiyeti İstanbul Şubesi Başkanı Mehmet Eşin, Umut Kervanı Vakfı Başkanı Cemal Çınar da iştirak etti.

Gıyabi cenaze namazının ardından kalabalığa hitap eden Uluslararası Müslüman Âlimler Birliği Başkanı Abdulvahap Ekinci, Şeyh Ömer Abdurrahman’ının ABD’de zindanlarda tutsak edilmesi ve zulme uğrama sebebinin ABD terörizmine karşı sergilediği duruşu olduğunu vurguladı.

"En büyük terörist Siyonizm ve Siyonizm’in güdümünde ABD’dir." diyen Ekinci, "Dünya emperyalizminin ve bu emperyalizmin önde ve arkada itici gücü olan Siyonizm’in ve Siyonizm’in emirleri çerçevesinde hareket eden AB ve ABD, hepimizin bildiği gibi başta İslam âlemi olmak üzere dünyanın her yerinde terör estirmektedirler. Onların yaptıkları bu züllümler neticesinde milyonlarca mazlum ve mustazaf Müslüman katledilmektedir." dedi.

Şeyh Ömer Abdurrahman 23 yıl tutuklu bulunduğu ABD zindanında 18 Şubat Cumartesi günü hayata gözlerini yummuştu.

İLKHA

















Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.