Şeyh Süleyman Bağdu binlerce seveni tarafından anıldı

Şeyh Süleyman Bağdu binlerce seveni tarafından anıldı

Şeyh Süleyman Bağdu, vefatının dokuzuncu yılında türbesinin bulunduğu ziyaret mevkiinde sevenleri tarafından düzenlenen etkinlikle anıldı.

30 Ocak 2006 yılında uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitirerek Batman'a 8 kilometre uzaklıkta Beşiri ilçesine bağlı Örmegöze Köyü Kanireva Zilan türbesinde medfun bulunan Şeyh Süleyman Bağdu, aile mezarlığında vefatının dokuzuncu yılında binlerce kişi tarafından anıldı.

 

Ruhuna ithaf edilmek üzere okutulan hatim, yasin-i şerifler teslim edildi. Anma etkinliğine Türkiye'nin dört bir yanından gelen binlerce kişi katıldı. Sabahın erken saatlerinden itibaren mezarlığa gelen Bağdu'nun sevenlerine saat 12.00'de mevlid yemeği verildi. 

 

Etkinlik sırasında basına açıklama yapan Şeyh Selman Bağdu, “2006 yılında vefat eden babamın bugün anma günüdür. Bugün Türkiye’nin dört bir yanından gelen kardeşlerimizle beraber babamı yad ediyoruz. Daha önce de dile getirmiştik. Anma gününü bir yas olarak değil de güzel bir etkinlik ve güzel bir şenlik adı altında anıyoruz. Karadeniz’den, Ege’den, İç Anadolu’dan, Güneydoğu Anadolu’dan, Güneydoğu’dan mensuplarımız geçen seneye göre çok daha güzel buraya geldiler. Çözüm süreci yöremize ve bölgemize çok güzel bir hava getirdi. İnşallah daha da güzel şeyler olacak. Bizim yöremizdeki insanlar her şeye layıktır.” dedi.

 

Anma etkinliğine katılan vatandaşlar da sevinçlerini dile getirerek, her sene anma etkinliğine geldiklerini ve çok güzel duygular yaşadıklarını ifade ettiler.(M.Fatih Akgül-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.