"Şeytan harama bakmamız için her türlü oyuna başvurur"

"Şeytan harama bakmamız için her türlü oyuna başvurur"

HÜDA PAR Şanlıurfa İl Gençlik Kolları tarafından düzenlenen sabah namazı etkinliğinin ardından konuşan araştırmacı yazar Emin Özaslan, harama bakılması için şeytanın her türlü oyuna başvurduğunu söyledi.

HÜDA PAR Şanlıurfa İl Gençlik Kolları tarafından,"Sen Uyan ki, Ümmet Uyansın" sloganıyla düzenlenen "Sabah Namazıyla Diriliş" programları devam ediyor.

Gençler, bu haftaki programlarında Eyyüp Peygamber Camii'nde bir araya gelerek, sabah namazını eda ettiler.

Kılınan namazın ardından çorba ikramının ardından Hz. Eyyüp peygamberin hasta düşüp, burada sabır gösterdiği ve buradaki su kuyusundan yıkanıp eski sıhhatine kavuştuğu rivayet edilen kuyu ve mağaranın başında toplanılıp, araştırmacı yazar Emin Özaslan tarafından bir konuşma yapıldı.

Özaslan, Allah-u Teâlâ'nın "Mümin erkeklere söyle, gözlerini haramdan sakınsınlar, ırzlarını korusunlar." ayetini hatırlatarak, bir Müslümanın bulunduğu her ortamda gözlerini haramdan sakındırması gerektiğini söyledi.

"Bir harama ikinci kez dönüp bakma"

Müslümanın bir harama ikinci kez dönüp bakmaması gerektiğini dile getiren Özaslan, Hazreti Muhammed'in Hazreti Ali'ye "Ey Ali, gözün bir harama iliştiğinde ikinci kez dönüp bakma. Çünkü birinci bakış sana, ikinci bakış ise sana ait değildir." hadisinden örnek vererek, Müslümanların sosyal hayatın her alanında gözlerini haramdan sakınmaları, harama ikinci kez bakmamaları gerektiğini ifade etti.

"Şeytan harama bakmamız için her türlü oyuna başvurur"

Nefis ve şeytanın insana harama bakması için her türlü vesveseyi verdiğini, haram olan şeyleri helalmiş gibi gösterdiğini ifade eden Özaslan, "Şeytan ve nefis, 'Dön bir bak bu kimdir, bir kereden bakmakla ne olacak sanki. Belki tanırsın, birine benzetirsin, dön bir daha bak, ne kadar güzel birisidir.' Hepimize der bunları şeytan. Onun için Resulullah 'İkinci kez dönüp bakma, o artık senin bakışın olmaz.' diyor. Bir Müslüman sosyal hayatında çarşıda, pazarda, alış-verişte her türlü insanı görebilir, bakabilir, bu gayet normaldir. Ama ikinci kez dönüp bakması normal değil, çünkü o, şeytanın bakışıdır. Allah-u Teala diyor ki 'Kalp bana yönelsin, beni ansın, beni düşünsün ki siz rahat edin. Eğer kalp benden uzaklaşırsa, şeytanın istediği şeylere yönelir, bakarsa o zaman kalbiniz katılaşır. Siz, zarar edersiniz.' diyor. Onun için kalbimiz her zaman Allah-u Teala'yı ansın ki gözümüz haramdan sakınsın." şeklinde konuştu.

Program, dua ve temennilerle son buldu.

İLKHA












 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.