Seyyid Kutub’un bilinmesine çok ihtiyaç var video foto

Seyyid Kutub’un bilinmesine çok ihtiyaç var video foto

Diyarbakır’daki İslami Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri, Seyyid Kutub’un 49’uncu şehadet yıldönümü nedeniyle yaptıkları açıklamalarda, asrımızda Seyyid Kutub’un tanınmasına çok ihtiyaç olduğuna dikkat çektiler.

Aziz İslam dini için mücadele eden ve bu uğurda türlü türlü eziyetlere maruz kalan Mısırlı âlim ve mütefekkir Seyyid Kutub’un idam edilmesinin üzerinden 49 yıl geçti.

Mısır’daki ahlaki yozlaşmayı eleştiren, halkın İslami bilince kavuşması için çaba sarf eden Seyyid Kutub, devrin firavunu Cemal Abdül Nasır tarafından 29 Ağustos 1966 yılında idam edilmişti.

Diyarbakır’daki İslami Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri, şehadetinin yıldönümünde Seyyid Kutub ile ilgili İlke Haber Ajansı’na (İLKHA) değerlendirmelerde bulundular.

Peygamber Sevdalıları Platformu Dönem Sözcüsü Adnan Akgönül, Seyyid Kutub’un, İslam’ın temel akidesini yaşayarak özümsediğini söyledi.

“Özüyle sözü bir olan şahsiyettir”

Asrımızın İslami anlamda yetiştirdiği ender şahsiyetlerden birinin Seyyid Kutub olduğunu belirten Akgönül, “İslami dinamiklerin tekrar ihya edilmesi anlamında, İslam ümmetinin tekrar geçmiş dönemdeki azametine ulaşması için Kur’an ışığında düşüncelerini başta Mısır toplumu olmak üzere tüm İslam dünyasına ulaştırmıştır. Onu, bu derin düşünce yapısıyla İslam ümmetinin yetiştirdiği ender şahsiyetlerden biri olarak görüyoruz. Bu anlamda özüyle sözü bir olan şahsiyettir. Tüm İslam âlemi için Şehit Seyyid Kutub’un şehadet yıldönümünü tebrik ediyorum.” dedi.

Merkezi Diyarbakır’da bulunan İlim, Ahlak ve Kardeşlik Derneği (İhvan-Der) Başkanı Hüseyin Solmuş, asrımızda Seyyid Kutub’un tanınmasına, araştırılmasına ve bilinmesine çok ihtiyaç duyulduğuna dikkat çekti.

“İslam dünyası Seyyid Kutub’u yeniden keşfetmeye muhtaçtır”

İslam dünyasının, yaptığı çalışmalar nedeniyle Seyyid Kutub’a minnettar olduğunu dile getiren Solmuş, şunları söyledi:

“Yaklaşık 50 yıl geçmesine rağmen Seyyid Kutub’un İslam dünyasında bilinmeyen yönleri çoktur. Bu anlamıyla onu iyi tanımak, iyi anlamak lazımdır. Bugün bazı Müslümanlar Seyyid Kutub’u okumadığı ve tanımadığı için onu yanlış anlatıyor, yanlış tanıtıyorlar. Seyyid Kutub’u Ehl-i Sünnet’e ya da selef âlimlerine karşıt bir düşünceye sahipmiş gibi göstermeye çalışıyorlar. Lakin Seyyid Kutub’u gerçekten tanımamışlar. Bugün İslam dünyası ona minnettardır. Ne kadar okurlarsa okusunlar Seyyid Kutub’u yeniden tanımaya, yeniden keşfetmeye muhtaçtırlar. “

“Seyyid Kutub, örnek yaşamı ile Müslümanlara yardımcı olmaya devam ediyor”

Anadolu Gençlik Derneği Diyarbakır Şube Başkanı Abdurrahman Ergin, Seyyid Kutub’un, eserleri ve örnek yaşamı ile Müslümanlara günümüzde de yardımcı olmaya devam ettiğini vurguladı.

İslam anlayışının yeniden ihya edilmesi gerektiğini düşünen Seyyid Kutub’un, karanlık yapılanmalar tarafından katledildiğini aktaran Ergin, “O mücadelesinde, önce insanların Allah'ın birliğine inanmaları ve sonra yalnız ve yalnız Allah'a ibadet ederek tüm hayat hadiselerinde Allah'ın hükmünden başka hüküm tanımamaları gerektiğini belirtiyordu. Bunların yerine getirilmemesi durumunda Müslüman sıfatını hak etmenin mümkün olmadığını ifade ediyordu. Seyyid Kutup, eserleri ve örnek yaşamı ile Müslümanlara yardımcı olmaya devam ediyor.” ifadelerini kullandı.

“Dünyadaki İslami hareketleri etkilemiştir”

Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen) Diyarbakır Temsilcisi Yunus Memiş ise Seyyid Kutub’un dünyadaki İslami hareketleri etkilediğine dikkat çekti.

Memiş, Kutub’un İslam dünyası için bir yol ve dava olmuş ender âlimler arasında yer aldığını belirterek, “Mısırlı bir âlim ve aydın olan Kutub, dünyadaki İslami hareketleri etkilemiştir. Bu yönüyle İslam dünyası için bir yol ve dava olmuş ender âlimlerdendir. Rabbim, Mısır ve küresel tağutların zulüm ve işkencelerine göğüs gererek gayesi uğruna canını veren Şehit Seyyid Kutub'a gani gani merhamet etsin. Onun yerini dolduracak âlimler nasip eylesin.” Açıklamasında bulundu.

İLKHA

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler