Sezai Karakoç Anadolu Lisesinde Bilim Fuarı gerçekleştirildi video foto

Sezai Karakoç Anadolu Lisesinde Bilim Fuarı gerçekleştirildi video foto

Diyarbakır’da lise öğrencileri tarafından Sezai Karakoç Anadolu Lisesi TÜBİTAK Bilim Fuarı düzenlendi.

Sezai Karakoç Anadolu Lisesi salonunda düzenlenen 2016 TÜİTAK Bilim Fuarında öğrenciler birbirinden ilginç icatlarını ve eserlerini sergiledi. 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarları Destekleme kapsamında, Anadolu Lisesi’nin ev sahipliğinde Bilim Fuarı'nın açılışı yapıldı.

Fuarda bilimin pratiğe dökülerek gençlerin tecrübelerinin arttırılması, kişisel gelişim ve bilgi birikimlerine katkı sağlanması hedefleniyor. Gençler fuar ile düşünme, araştırma, deneme ve keşfetme duygularını geliştirirken, eserlerin gençleri üretme ve topluma yarar sağlamaya sev ediyor.

Okul müdürü, öğretmen ve öğrencilerin katıldığı fuarda, 70 öğrencinin hazırladığı 31 proje sunuldu.

TÜBİTAK’ın öğrencilerin ders dışı daha fazla aktivitelerle uğraşmasını sağlamak için Bilim Fuarı projesini dinlediğini belirten İngilizce Öğretmeni Sevda Söylemez Maral, fuarda öğrencilerin geliştirdiği projelerin sergilendiğini söyledi.

Öğrencilerin ders dışında da başka konulara ilgileri olduğunu fark ettiklerinden dolayı TÜBİTAK’a başvurmaya karar verdiklerini ve 68 öğlenciyle beraber 31 tane proje çıkarttıklarına dikkat çeken Maral, “Fizik, Kimya, Biyoloji İngilizce, Felsefe ve Edebiyat gibi farklı derslerden proje çıkarttık. Bu yıl ikinci kez düzenledik bu çalışmalarımız çok güzel ve heyecanlı geçiyor.” dedi.

Okul Müdürü Enver Çelikter, “Bilim Fuarı'mızla beraber resim sergimiz var. Bu projeler öğrencilerin daha iyi yerlere gelmesini, gelişmelerini sağlamaya yöneliktir. Geleceğe yönelik başarılar elde etmesini sağlamak için bu iyi bir adımdır. TUBİTAK da destekliyor bizi. Öğrencilerimiz çok mutlu. Öğretmenlerimiz de onları teşvik ediyor. Katılan herkese teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Öğrenciler Kimya, Fizik,  Biyoloji,  Felsefe, Din Kültürü,  Edebiyat ve birçok alanda Geliştirdikleri projeler hakkında bilgiler verdi.

İLKHA































HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.