SGK'dan yapılandırma uyarısı

SGK'dan yapılandırma uyarısı

SGK Mardin İl Müdürü Abdülkerim Şahin, GSS ve SGK prim borçlarını yapılandıranların son ödeme tarihinin 28 Şubat olduğunu açıkladı.

SGK Mardin İl Müdürü Abdülkerim Şahin, 7143 sayılı kanuna göre SGK'ya olan sigorta prim borçlarını yapılandırmak için müracaat ettiği halde peşin ödeme veya borç taksitlerini süresinde ödeyemeyen ve bu nedenle yapılandırmaları bozulanlara, 28 Şubat'a kadar ödeme yapmaları halinde yapılandırma haklarının devam edeceğini duyurdu.

İl Müdürü Şahin, yapılandırmadan faydalanan işverenlerin istihdam teşviklerinden ve sağlık hizmetinden de yararlanmaya devam edeceklerini bildirdi.

Bu fırsatın kaçırılmaması gerektiğini belirten Şahin, yapılandırılan borçlarda ödenmeyen süreler için gecikme zammı uygulanmayacağını, 31 Aralık 2018'e kadar ödenmesi gereken Genel Sağlık Sigortası prim borçları, gecikme zammı ve cezası veya geç ödeme zammı uygulanmaksızın Şubat sonuna kadar borçların ödenebileceğini belirtti.

Şahin, "Ayrıca vatandaşlarımızın 7143 sayılı yapılandırmadan yararlanmaya devam etmeleri için talepte bulunmaları gerekmiyor ancak yapılandırma haklarının devam etmesi 28 Şubat 2019 tarihine kadar ödeme yapmaları gerekiyor." dedi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler