"SGK fiyatları revize etmelidir"

"SGK fiyatları revize etmelidir"

DÜ Tıp Fakültesi Hastaneleri Başhekimi Kadiroğlu, SGK'nın, ilaç ve medikal malzeme fiyatlarını revize etmesi gerektiğini belirtti.

Diyarbakır ve çevre illerde Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikasına (Sağlık-Sen) bağlı şubeleri ziyaret etmek, şube başkanlarıyla istişarede bulunmak üzere bölgeye gelen Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş ve yönetim kurulu üyeleri, Dicle Üniversitesi (DÜ) Tıp Fakültesi Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. Ali Kemal Kadiroğlu'na nezaket ziyaretinde bulundu.

Heyeti makamında kabul eden Kadiroğlu, Memiş ve beraberindekilerle bir süre sohbet edip, hastanelerinin işleyişi ve yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Kadiroğlu, "Hastanelerimizin yatak doluluk oranı hemen hemen kamu hastaneleri kadardır. Doluluk oranımız yüzde 80-85 civarındadır. Hedefimiz, yatak doluluk oranını yüzde 95 rakamına çıkarmaktır. Biz hastane olarak bölgeye hitap ediyoruz. Van'dan Muş'a, Bingöl'den Batman'a, Mardin'den Urfa'ya ve çevre ülke insanlarına hizmet veriyoruz. Bölge illerinden hastanemize hasta nakilleri geliyor." dedi.

"Tersine hasta göçü başladı"

Güneydoğu Anadolu'dan ve Diyarbakır genelinden tedavi için batı illerine giden hastaların geri dönüş yaptığına dikkati çeken Kadiroğlu, "Yani hastalarda tersine göç başladı. Bölgeden tedavi için batı illerine giden hastalarımız artık geri dönüp hastanelerimizde tedavi oluyorlar. Biz burada hastaları toparlayarak taburcu ediyoruz. SGK, kamu hastaneleri ile gider üzerinden, bizimle gelir üzerinden sözleşme yapıyor. Dolayısıyla gelirimiz giderimizi karşılamıyor. İlaç ve medikal malzeme fiyatlarındaki artışlar sabit gelirimizi karşılayamıyor. SGK, fiyatları gözden geçirmeli ve revize etmelidir. Bilimsel çalışmalarımızın ve projelerimizin tamamını döner sermayeden karşılıyoruz. Bunun için bizden milyonlarca lira kesiliyor." ifadelerini kullandı. (Mehmet Çelik - İLKHA)









HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.