SGK'dan Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına ilişkin açıklama

SGK'dan Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına ilişkin açıklama

Kızıltepe Sosyal Güvenlik Merkez Müdürü Ümit Unat, 6736 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanundan yararlanmak isteyenlerin 31 Ekim’e kadar başvurabileceklerini söyledi.

Kızıltepe Sosyal Güvenlik Merkez Müdürü Ümit Unat, 6736 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanundan yararlanmak isteyen vatandaşları uyararak, son başvuru tarihinin 31 Ekim olduğunu ifade etti.

Unat, “6736 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun, Kurumumuz alacaklarının yanı sıra devletin bazı alacaklarının yeniden yapılandırılmasına imkân tanıyor. Bu kapsamda SGK borçları 2016 Haziran ayı dâhil olmak üzere geçmiş dönemden olan SGK alacakları ve SGK alacaklarının gecikme cezaları 'alacakların yeniden yapılandırılması' kapsamına giriyor. Buna göre gecikmiş SGK borcu olan esnafların gecikme cezaları affedileceği gibi SGK borçları 36 aya varan taksitlerle yapılandırılarak ödenebilecek. SGK alacaklarının yapılandırılması kapsamında, idari para cezalarındaki gecikme cezalarının yanında asıl borç alacaklarının yüzde 50'si silinecek. Eğer 100 lira idari para cezası var ise 50 lira olarak ödenecek.” dedi.

“SGK borçları taksitle ödenebilecek”

SGK borçlarının peşin ödemenin yanı sıra aylık dönemler halinde de ödenebileceğini belirten Unat, “SGK alacaklarını yeniden yapılandırma işlemi ile ödemek isteyen esnaflar, SGK borcunun tamamını peşin ödemesi halinde, anaparaya eklenen enflasyon farkının yarısını ödemeyecekler. SGK borçları peşin ödemenin yanı sıra aylık dönemler halinde de ödenebilecek. Bu sayede SGK borcu ödemeleri 6 taksit, 9 taksit, 12 taksit ve 18 taksit halinde ödenebilecek. Ayrıca SGK borç yapılandırması taksitlerin 2 ayda bir ödenmesi imkânı sunuyor. Yani 6 taksit olarak yapılandırılan SGK borcu 12 ay vade ile ödenebilecek.” diye konuştu.

“İşverenler nelerden yararlanacak?”

Unat, “6736 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun kapsamında SGK borçları yapılandırmasına giden esnaf ve işverenler, borçlarından kaynaklı haklarında başlatılan icra takibi ve haciz işlemlerinden kurtulacakları gibi devlet teşviklerinden de faydalanabilecekler. Öte yandan daha evvelden ertelenen, taksitlendirilen ya da yapılandırılan borçların kalan taksit miktarları da istenmesi halinde yeniden yapılandırma kapsamına alınacaktır.” dedi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler