Sıcak havada çalışmak, oruç tutmamak için bahane değil

Sıcak havada çalışmak, oruç tutmamak için bahane değil

Bitlis'te 42 derecede oruç tutan sanayi esnafı, sıcak havada çalışmanın, oruç tutmamak için bahane olamayacağını belirtiyor.

BİTLİS - Hava sıcaklıklarının mevsim normalinin üzerinde seyretmesi insanları bunaltıyor. Aşırı sıcaklıklara rağmen Bitlisliler, hem dini ibadeti olan orucunu tutuyor hem de geçimini sağlamak için çalışıyor.

 

Bazı vatandaşlar gündüz dinleyip gece çalışırken, çoğu ise her zamanki gibi gündüz çalışmaya devam ediyor. Ramazan ayında sıcaklardan en çok etkilenenler ise inşaat, tarla ve sanayide çalışanlar oluyor. Sıcaklığın 42 dereceyi gösterdiği Bitlis’te sanayi esnafı sıcaklığa direnmeye çalışıyor.

 

Sıcak havada kaynak yapmanın çok zor olduğunu belirten esnaf Nuri İncekol, sıcakların kendilerini çok zorladığını söyledi.

 

Ramazan ayında hem oruç tutup, hem de işlerini aksatmadan yapmaya çalıştıklarını ifade eden İncekol, “İşlerimizin yoğun olduğu bir mevsimdeyiz. Yaptığımız iş çok ağır. İşimizi yaparken aşırı şekilde sıvı kaybediyoruz. Havanın sıcak olması bizleri çok zorluyor.”dedi.
 


“Ağır işlerde çalışmak oruç tutmaya engel değildir”
Bir yandan işlerini yaparken, öte yandan ibadetlerini aksatmamaya çalıştıklarını belirten İncekol, “Ramazan ayında çalıştığımız ağır işler nedeniyle zorlanıyoruz. Fakat Allah’a şükürler olsun orucumuzu da tutuyoruz. İnsanlar isterlerse zor şartlarda da bu ibadeti yerine getirebilirler. Ağır işlerde çalışmak oruç tutmaya engel değildir. Çok zorlanırsınız ama Allah o gücü veriyor. İnsanlara tavsiyemiz çalışırken ibadetlerini aksatmamalarıdır.” şeklinde konuştu.

 

Çırak olarak çalışan Ömer Gümüşten ise,  sıcak havaya rağmen orucunu tuttuğunu, sıcak havada çalışmanın, oruç tutmamak için bahane olamayacağını dile getirdi. (Şükrü Tontaş-İLKHA)
 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler