Sıcaklar etkili olmaya devam edecek

Sıcaklar etkili olmaya devam edecek

Hava sıcaklığının; güney ve iç bölgelerde mevsim normalleri üzerinde, kuzey kesimlerde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

HABER MRK – Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, ülkenin kuzey ve iç kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Artvin, Kars, Ardahan, Ağrı çevreleri ile öğle saatlerinde Toroslar mevkii, akşam saatlerinde Ankara, Çankırı ve Kastamonu'nun güney ilçeleri, gece saatlerinden itibaren Batı Karadeniz kıyıları, Kocaeli, Sakarya, Bilecik ve İstanbul'un Anadolu yakasının kıyılarının sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığının; güney ve iç bölgelerde mevsim normalleri üzerinde, kuzey kesimlerde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzey, Akdeniz Kıyıları ile güneydoğu kesimlerde güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara ve Kıyı Ege'de kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli zamanla kısa süreli fırtına(40-60 Km/S)şeklinde esmesi bekleniyor.

Bölgelerde hava:

Marmara: Az bulutlu ve açık, bugün kuzey kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu, bu gece saatlerinden itibaren Kocaeli, Sakarya, Bilecik İle İstanbul'un Anadolu Yakasının kıyılarının kısa süreli ve yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; Bölge genelinde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40-60 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

Ege: Az bulutlu ve açık zamanla iç kesimlerinin parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; Kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40-60 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor

Akdeniz: Az bulutlu ve açık, doğusu ile iç kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, bugün  öğle saatlerinde Toroslar mevkiinin kısa süreli ve yerel sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor

İç Anadolu: Az bulutlu ve açık, zamanla kuzey kesimleri parçalı yer yer çok bulutlu, bu akşam saatlerinde Ankara ve Çankırı çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Batı Karadeniz: Az bulutlu zamanla bölge geneli parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinden itibaren kıyıları ile Kastamonu'nun güney ilçelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Genellikle parçalı zamanla çok bulutlu öğle saatlerinden itibaren kıyılarım ile Artvin çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Doğu Anadolu: Az bulutlu ve açık, zamanla bölgenin kuzeydoğu kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, bugün öğle saatlerinde Ağrı, Kars ve Ardahan çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Güneydoğu Anadolu: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. (İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler