Sıcaklar mevsim normalleri üzerinde seyredecek

Sıcaklar mevsim normalleri üzerinde seyredecek

Ülkenin büyük bir bölümünün parçalı zamanla çok bulutlu olması bekleniyor. Hava sıcaklığının ise ülke genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünce yapılan son değerlendirmelere göre; ülkenin büyük bir bölümünün parçalı zamanla çok bulutlu olması bekleniyor. Trakya, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Orta Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Karadeniz, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Yozgat, Kütahya ve Ardahan çevreleri ile Uşak ve Afyonkarahisar'ın kuzey kesimleri, Manisa'nın kuzeydoğusu, Kastamonu'nun kıyı ve Sinop'un batı ilçelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı olacağı tahmin ediliyor. Güneydoğu Anadolu Bölgesinin ise az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Öğle saatlerinden sonra Rize çevreleri, Artvin'in kıyı kesimleri ile Kastamonu'nun doğu, Sinop'un iç ve Çorum'un kuzey kesimlerinde yağışların yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacağı, ülke genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor.

Rüzgârın genellikle kuzey ve kuzeydoğu, zamanla Akdeniz kıyıları ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara, Kuzey Ege kıyıları ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yer yer kuvvetlice (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.

BÖLGELERDE HAVA

Marmara: Parçalı ve az bulutlu zamanla çok bulutlu, Trakya kesiminin öğle saatlerinden sonra kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; bölgenin kuzey ve batısında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden yer yer kuvvetlice (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.

Ege: Az bulutlu, zamanla iç ve güney kesimleri parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Kütahya çevreleri ile Uşak ve Afyonkarahisar'ın kuzey kesimleri ve Manisa'nın kuzeydoğusunun kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın kuzey kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetlice (30-50 km/sa) esmesi bekleniyor.

Akdeniz: Kıyı kesimlerinin az bulutlu ve açık, iç kesimlerinin parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

İç Anadolu: Az bulutlu zamanla parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra kuzeybatısı ile Yozgat çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Batı Karadeniz: Parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra iç kesimleri ile Kastamonu kıyıları ve Sinop'un batı kesimlerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Kastamonu'nun doğu ve Sinop'un iç kesimlerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı, zamanla çok bulutlu, Orta Karadeniz kıyıları ile Bayburt dışında sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinden sonra Rize çevreleri ile Artvin'in kıyı ve Çorum'un kuzey kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

Doğu Anadolu: Az bulutlu ve açık, bölgenin kuzeydoğu kesimlerinin parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra Ardahan çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Güney Doğu Anadolu: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Öğle saatlerinden sonra Şanlıurfa ve Mardin çevrelerinde hafif toz taşınımı bekleniyor.

Bazı illerde hava

İstanbul: Parçalı bulutlu 24/31

Ankara: Gökgürültülü sağanak yağışlı 20/35

İzmir: Az bulutlu ve açık - sıcak 25/34

Adana: Az bulutlu ve açık - sıcak 24/37

Diyarbakır: Az bulutlu ve açık - sıcak 23/42

Batman: Az bulutlu ve açık - sıcak 20/43

Van: Az bulutlu ve açık 15/30 (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.