Sıcaklıklar bazı bölgelerde azalacak

Sıcaklıklar bazı bölgelerde azalacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan son değerlendirmelere, hava sıcaklıklarının yarın (Salı) kuzeybatı kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı, kuzeydoğu bölgelerde 3 ila 5 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara'nın güney ve doğusu, Trakya kesimi, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Anadolu'nun doğusu ile Kütahya, Eskişehir, Çankırı, Kırıkkale, Kayseri, Sivas, Gümüşhane, Bayburt, Mardin, Batman ve Siirt çevreleri ile Ankara'nın kuzey ilçelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığının, yarın (Salı) kuzeybatı kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı, kuzeydoğu bölgelerde 3 ila 5 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Rüzgarın, genellikle güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/sa) esmesi bekleniyor.

Bölgelerde hava

Marmara: Parçalı yer yer çok bulutlu, bölgenin güney ve doğusu ile Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Ege: Az bulutlu, zamanla parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Kütahya çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Akdeniz: Az bulutlu ve açık, doğusu ile zamanla iç kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra Doğu Akdeniz'in iç kesimlerinin (Toroslar Mevkii) yerel olmak üzere sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İç Anadolu: Az bulutlu, kuzey kesimleri ile zamanla bölge genelinin parçalı yer yer çok bulutlu, öğleden sonra Eskişehir, Çankırı, Kırıkkale, Kayseri ve Sivas çevreleri ile Ankara'nın kuzey ilçelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Batı Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, batısı ile zamanla bölge genelinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı zamanla yer yer çok bulutlu, öğleden sonra Orta Karadeniz'in iç kesimleri ile Gümüşhane ve Bayburt, gece saatlerinde Orta Karadeniz ile Giresun çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Doğu Anadolu: Parçalı yer yer çok bulutlu, öğleden sonra bölgenin doğu kesimlerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; bölgenin güneydoğu kesimlerinde güney ve güneybatı yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/sa) esmesi bekleniyor.

Güneydoğu Anadolu: Az bulutlu zamanla parçalı, doğusunun yer yer çok bulutlu, öğleden sonra Mardin, Batman ve Siirt çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

 

Bazı illerde hava sıcaklığı ise şöyle bekleniyor:

İstanbul: Parçalı yer yer çok bulutlu/22

İzmir: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu/26

Adana: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu, öğleden sonra iç kesimleri yer yer çok bulutlu/31

Ankara: Az bulutlu, zamanla parçalı yer yer çok bulutlu, öğleden sonra kuzey ilçeleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı/24

Bolu: Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı/22

Trabzon: Parçalı zamanla çok bulutlu/22

Erzurum: Parçalı zamanla çok bulutlu, öğleden sonra kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı/21

Diyarbakır: Az bulutlu, zamanla parçalı yer yer çok bulutlu/32 (İLKHA)




 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler