Şiddetin beslendiği hiçbir referans İslami olamaz

Şiddetin beslendiği hiçbir referans İslami olamaz

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, “Şiddetin beslendiği hiçbir referans; insani, ahlaki, hele İslami olamaz.” dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, “Ailenin Korunması ve Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesinde Din Görevlilerinin Katkısının Sağlanması Projesi” kapsamında eğitim alan din görevlileriyle bir araya geldi.

Rıfat Börekçi Eğitim Merkezi Konferans Salonu’nda düzenlenen programda konuşan Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, ailenin büyük bir hazine olduğunu söyledi.

Başkan Erbaş, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın aile bütünlüğünün ve huzurunun sağlanması ve korunması noktasında çalışmalar yürüttüğünü belirtti.

Erbaş, eğitiminin amacına işaret ederek “Aile bağlarını zayıflatarak birliğimizi ve beraberliğimizi tehdit eden en ciddi tehlikelerden birisi nedir diye sorulduğunda aklımıza ne geliyor? Şiddet. Bununla kim mücadele edecek? Bizler mücadele edeceğiz.” dedi.

Aileyle ilgili Kur’an-ı Kerim’den ve hadislerden örnekler veren Erbaş, “Maalesef sorumluluk ve değerlerin ihmal edildiği günümüzde, sabır, anlayış ve aklıselim ile çözülebilecek sorunlar ve krizler yönetilememekte ve neticede hepimizin yüksek sesle şikâyetçi olduğu şiddet realitesiyle karşı karşıya kalmaktayız. Şiddetin asla ve asla aile içerisine girmemesi gerekiyor. Bu noktada, onurlu yaşamı idealize eden bir dinin mensupları olarak bizlere büyük sorumluluklar düşüyor. Buna göre, can taşıyan her varlığa karşı merhameti merkeze alarak hareket edip, öfkemizin aklımızı, vicdanımızı, merhametimizi esir almasına mani olmalıyız.” şeklinde konuştu.

“Sizin en hayırlınız, ailesine karşı en hayırlı olanınızdır. Ben de aileme karşı en hayırlı olanınızım” Hadis-i şerifini hatırlatan Başkan Erbaş, “Cinsiyet ayrımına dayalı yaklaşımlarla hareket ederek kadınlarımızı değersizleştirmenin, aşağılamanın ve onlara şiddeti reva görmenin dinî bir yönü, dayanağı ve mazereti asla olamaz. Zira şiddetin beslendiği hiçbir referans; insanî, ahlaki, hele İslami olamaz. Bunu insanımıza iyi anlatmalıyız. Zaman zaman bu tür yanlışların dine, İslam’a mal edildiğini üzülerek görüyoruz. Bu algıyı bizlerin, hocaların en kısa zamanda kaldırması gerekiyor.” dedi.

Erbaş, amaçlarının ailenin muhabbet dolu ortamını korumak ve huzurlu yuvaların oluşmasına katkı sağlamak olduğunu ifade ederek şunları söyledi:

“Yıkım, acı, gözyaşı ve nedametle neticelenen şiddetin, vicdan ve insaftan yoksun fotoğrafı karşısında susmak ve hiçbir şey yapmamak, mümine muvafık bir tavır değildir. Dolayısıyla insan onurunu zedeleyen, yaşama, inanç, düşünce ve tercihte bulunma hakkını gasp eden, insanlığa tahakküm edici bir düşünceyi dayatmaya çalışan her türlü oluşum, yaklaşım ve anlayışla hep birlikte mücadele etmek, her şeyden önce insani ve İslami bir vazifedir.”

Üç gün sürecek eğitim programının açılışına, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Huriye Martı, Din Hizmetleri Genel Müdürü Bünyamin Albayrak ve 81 ilden gelerek eğitime katılan Aile ve Dini Rehberlik Bürosu (ADRB) koordinatörleri katıldı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler