Şiddetli fırtına elektrik direklerine hasar verdi

Şiddetli fırtına elektrik direklerine hasar verdi

​Van'da etkisini artıran şiddetli fırtına köy ve mezra yollarını kapatırken bazı elektrik direkleri de hasar gördü.

Van'dan etkisini artıran şiddetli fırtına köy ve mezra yollarını kapatırken elektriği de olumsuz etkiledi. Kesintiyle ilgili VEDAŞ açıklamalarda bulundu.

VEDAŞ'tan yapılan açıklamada, "Dün gece saatlerinde etkisini artıran fırtınalı olumsuz hava şartları nedeniyle, Van merkez, Gevaş ve Edremit ilçelerinde şebekemizin üzerine uçan çatılar ve devrilen ağaçlar enerji kesintisine neden olmuştur. Ayrıca Edremit ilçesine ve Van merkezin bazı noktalarına enerji veren çift devre 477 taşıyıcı direğimiz de saat 03.00 sularında fırtınadan dolayı hasar gördüğü için Edremit ilçesinde bir süre enerji kesintisi yaşanmıştır." denildi.

Oluşan arıza nedeniyle Van merkezde enerjisiz kalan noktaların, alternatif kanallardan beslenerek dün saat 08.30 sularında enerji verildiği belirtilen açıklamada, "Edremit ilçesinde oluşan arızaya da ekiplerimiz sabahın ilk ışıklarıyla müdahale ederek onarımları tamamlamış ve saat 11.30 sularında Edremit ilçesine de aşamalı olarak enerji verilmiştir." ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, OLUMSUZ hava şartlarının şebekemize verdiği hasar nedeniyle oluşan enerji kesintisinden mağdur olan vatandaşların gösterdiği anlayış dolayısıyla teşekkür edilerek, "Ayrıca fırtına nedeniyle kopan iletkenlerin vatandaşlarımızca tespit edilmesi durumunda; iletkenlere hiçbir şekilde müdahale etmemelerini, acilen 186 Çağrı Merkezimizi arayarak bildirim yapmalarını halkımızın can ve mal güvenliğinin korunması adına önemle rica ederiz." diye belirtildi.

İLKHA








 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.