Şiddetli rüzgâr Çınar'da minareyi yıktı çatıları uçurdu VİDEO-FOTO

Şiddetli rüzgâr Çınar'da minareyi yıktı çatıları uçurdu VİDEO-FOTO

Diyarbakır’ın Çınar ilçesinde etkili olan fırtına ve yağmur sonrası oluşan hortum nedeniyle bir caminin minaresi yıkıldı, evlerin çatıları uçtu, bazı evlerin de duvarları yıkıldı.

Çınar’da etkili olan fırtına ve yağmur sonrası oluşan hortum nedeniyle Has Camisinin minaresi yıkıldı, birçok evin çatısı uçtu, bazı evlerin duvarları yıkıldı.

Zübeyde Hanım Anaokulun çatısı uçarak, Mehmet Akif Ersoy ilkokulunun çatısına düştü. Vatandaşlara korkulu anlar yaşatan hortum sonrası yıkılan caminin minaresi yoldan geçen bir aracın üzerine düşmesi sonucu araçta bulunan Hasan Azboy (22) yaralandı.

Vatandaşlar tarafından Çınar Devlet Hastanesine kaldırılan Azboy burada yapılan ilk müdahalenin ardından Diyarbakır’a sevk edildi.

Fırtına sonrası ilçe genelinde elektrik kesintisi meydana gelirken, yıkılan minarenin enkazı belediye ekipleri tarafından kaldırıldı.

Rüzgarın şiddetiyle evlerinin duvarlarının yıkıldığını söyleyen Mehmet Yakut, “Çok şiddetli bir fırtına çıktı. Evin damında bulunan 2 ton su dolu depo şu an görünmüyor, nereye gittiğini bilmiyoruz. Evimizin ve bahçemizin duvarları yıkıldı. Allah’tan geldi, başımız üstüne.” ifadelerini kullandı.

Abdurrahman Oral da “Aracımız ile yolumuzdan giderken bir anda hortum oluştu. Bir şey anlamadık bir anda sanki arabamız yerden havalandı ve yine yere çakıldı. Fırtınanın getirdiği çatı parçası arabaya çarparak camını kırdı.” dedi. 

ÇINARINSESİ























İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.