Sierra Leone'de Ebola'dan 3 günde 92 kişi öldü

Sierra Leone'de Ebola'dan 3 günde 92 kişi öldü

Ebola salgının en şiddetli olduğu Sierra Leone'de durum gittikçe kötüleşiyor. Son üç günde 92 kişi Ebola'dan öldü, 56 kişiye de Ebola virüsü bulaştı

Sierra Leone'de Ebola salgınından dolayı dün ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından gerçekleştirilen çalışmalarda, Ebola'dan ölen 92 kişinin cesedine ulaşıldı. Ayrıca yapılan çalışmalarda 56 kişide daha Ebola virüsü tespit edildi.,

Cuma gününden bu yana etkili olan yeni salgın dalgasına öldükleri belirlenen 92 kişinin cesetleri kaldırıldı. Ebola virüsü tespit edilen diğer 56 kişi ise karantina altına alındı. Sierra Leone'deki Ebola salgını kayıtlara geçen en kötü salgın olma yolunda.

AFP haber ajansının geçtiği bir son dakika haberine göre ise, Sierra Leone'de en az 200 cesedin bulunduğu ve bunların Ebola'dan dolayı öldükleri bildirildi. Haber henüz başka kaynaklarca doğrulanmadı.

6 milyonluk ülke halkına, gönüllülerin salgın konusunda kendilerini bilgilendirmesi ve hastaların tespiti için evlerinde kalmaları gerektiği bildirildi.

Yetkililer, karantine esnasında virüs şüphesiyle başvuruda bulunan 123 kişinin, 56'sının testi pozitif çıktığını, 31'inde Ebola virüsüne ratlanmadığını diğer 36 kişininse test sonuçlarının hala çıkmadığını kaydetti.

Mart ayı ititbariyle Batı Afrika'da ebola salgını nedeniyle 2600'den fazla insan hayatını kaybetti ve 5 bin civarında kişide Ebola virüsü tespit edildi. Bu kişiler hala tedavi ve karantina altında tutuluyor.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.