Şifalı bitki ıhlamur cep yakıyor

Şifalı bitki ıhlamur cep yakıyor

Baharla birlikte ortaya çıkan bahar gribine ıhlamur, yeşil çay, papatya, rezene, hatmin çiçeği ve melisa otu gibi bitkisel ürünler tavsiye ediliyor. Tavsiye edilen bitkilerin başında yer alan ıhlamurun fiyatı ise cep yakıyor.

Bahar mevsiminde genel olarak insanlarda grip, yorgunluk, halsizlik ve uyku düzensizlikleri görülüyor. Batmanlı aktarlar, özellikle mevsim geçişlerinde ortaya çıkan grip ve geçici yorgunluk haline karşı başta ıhlamur ile birlikte yeşil çay, papatya, rezene, hatmin çiçeği ve melisa otu gibi bitkisel ürünleri tavsiye ediyorlar.

Şifalı bitkiler reyonlarında en pahalı olan ıhlamurun kilosu 120 liradan satılıyor. Ihlamurun faydaları ve fiyatı hakkında konuşan aktar Kahraman Demir, ıhlamurun sadece kış mevsiminde değil bahar ve yaz mevsiminde de tüketilmesi gereken bir bitki olduğunu söyledi.

"Ihlamur her zaman ve her mevsimde tüketilir"

Ihlamur bitkisinin pahalılığıyla ilgili olarak bilgi veren Demir, "Ihlamur nadiren bulunan bir bitkidir. Ege, Karadeniz ve Marmara bölgelerinde bulunan bir bitkidir. Özellikle çiçekleri olduğundan dolayı toplaması meşakkatli bir üründür. Yapılan uğraşlara bakıldığı zaman fiyatı normaldir. Ihlamurun kilosunu 120 liraya satıyoruz. Diğer bölgelerde kâr oranını yüksek tuttukları için daha pahalı olabilir. Ihlamurun faydalarını millet bilse pahalılığına bakmazlar her zaman ve her mevsim tüketirler. İnsandaki tüm rahatsızlıklara şifa ve vücudu dinç tutmaya yarıyor. Ihlamurun faydalarını saymakla bitiremeyiz. Ihlamurun bizim ülkemizde yetişmesi çok iyidir. İyi ki dışarıdan gelmiyor. Dolar endeksli olsaydı şimdi 300-400 liraya çıkardı." ifadelerini kullandı.

Ihlamurun doğal ilaç olduğu için yan etkisinin olmadığını belirten Demir, "Ihlamur yaz ve kış mevsimlerinde devamlı tüketilen bir bitkidir. Özellikle hastalıktan önce tüketilmesi faydalıdır. Hasta olduktan sonra diğer ilaçlar gibi niye hemen illeştirmiyor diyip sitem edenler oluyor. Ihlamur doğal olduğu için yavaş yavaş iyileştirir, ama tam iyileştirir. Onun için ıhlamurun tüketilmesi lazım. Sadece kışın soğuk algınlığı olmuyor. Soğuk algınlığı yazın da var. Yazın da insan dışarı çıktığı zaman bütün mikroplar insanın vücuduna bulaşıyor. Arabaların egzozundan çıkan dumanlar hepsi zehir. Onun için insanlar ıhlamuru sık sık kullanmalıdır. Ihlamur pahalı olduğu için vatandaş azar azar alıyor. Fiyatı biraz daha ucuz olsa yarım kilo veya bir kilo alanlar olurdu. Pahalı olduğu için 100 gram 50 gram alınıyor. Başka alım gücü yok." dedi.

Hasta olmadan herkesin düzenli bir şekilde bitki tüketmesi gerektiğini tavsiye eden Demir,  bitkilerin de çay gibi demlenip içilmesi gerektiğini söyledi. (M. Fatih Akgül - İLKHA)














 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.