Sigaraya başlama yaşı 10'a düştü

Sigaraya başlama yaşı 10'a düştü

Yeşilay Mersin Temsilcisi Ahmet Nas, Türkiye'de alkole başlama yaşının 11, sigaraya başlama yaşının ise 10'a düştüğünü söyledi.

MERSİN- Yeşilay Haftası Mersin’de bir dizi etkinlikle kutlandı. Suphi Öner Öğretmen evi Konferans Salonunda düzenlenen programa Mersin Milletvekili Nebi Bozkurt, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül, İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Aytekin Kemik ve Yeşilay Mersin Temsilcisi Ahmet Nas katıldı.

 

Yeşilay Haftası Kutlama ve Bilgilendirme programının açılış konuşmasında konuşan Yeşilay Cemiyeti Mersin Temsilcisi Ahmet Nas, “Türkiye’de kurulan Yeşilay’ın birinci gayesinin, kötülüğün meydana gelmeden önce önlenmesidir.” dedi.

 

Toplumun alkol uyuşturucu ve sigara bağımlılığından kurtarılması bilimsel çalışmaların ve kurumların birlikte çalışmasıyla mümkün olacağını aktaran Nas, Türkiye’de yılda 2 milyon 3 bin insanın alkol yüzünden öldüğünü, 320 binin ise kişinin 29 yaş altı olduğunu belirti.

 

Alkolün kullanım yaşının 11, sigaraya başlama yaşının 10, uyuşturucunun başlama yaşının 12’ye düştüğüne dikkat çeken Nas, bağımlılıkla mücadelede kararlı olduklarını ve bunu başarmak için ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti. (Osman Öksüz-İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler