Siirt ESOB’dan  'borç erteleme' talebi

Siirt ESOB’dan 'borç erteleme' talebi

Siirt Esnaf ve Sanatkâr Odaları Birliği (ESOB) Başkanı, esnafların vergi ve prim borçlarının bir yıl ertelenmesi gerektiğini belirtti.

Siirt Esnaf ve Sanatkâr Odaları Birliği Başkanı Rıfat Ayyıldız, Doğu ve Güneydoğu’daki esnafların tamamının bölgede yaşanan olumsuz olaylardan dolayı ekonomik anlamda etkilendiğini, bu nedenle esnafların vergi ve prim borçlarının bir yıl ertelenmesi gerektiğini belirtti.

Bölgedeki esnafın zor günler geçirdiğini anlatan Ayyıldız, sürecin bozulması ve şiddet olaylarının artmasıyla birlikte özellikle Doğu ve Güneydoğu'daki esnafın işlerinin tamamen durma noktasına geldiğini vurguladı. Ayyıldız, “Yaşanan olumsuz olaylar nedeniyle Doğu ve Güneydoğu’daki esnaflar zor günler geçiriyor. Esnafların vergi ve prim borçları bir yıl ertelenmeli. Çek ve senet ödemelerini aksatanların kara listeye girmesi önlenmelidir.” dedi.

“Ekonomik açıdan en çok biz esnaflar mağdur oluyoruz” diyen Ayyıldız, “ Gerekli tedbirlerin bir an evvel alınmasını yetkililerden bekliyoruz. ‘Ama’sız ve ‘acaba’sız olarak talep ediyoruz. Zira bu önlemler ivedi şekilde alınmazsa önümüzdeki süreçte birçok esnaf, kapısına kilit vurmak zorunda kalacağı gibi bölge ekonomisinde de büyük bir daralma ile karşı karşıya kalmış olacağız. Bu anlamda acil şekilde tedbir alınmasını talep ediyoruz.” şeklinde konuştu. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.