Siirt Kurtalan'da kurulacak tohum işleme ve paketleme tesisi için sözleşme imzalandı

Siirt Kurtalan'da kurulacak tohum işleme ve paketleme tesisi için sözleşme imzalandı

Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi projesi kapsamında 2 milyon TL 'lik tohum işleme ve paketleme tesisi yatırımı sözleşmesi imzalanarak yer tahsisi yapıldı.

Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi kapsamında Siirt’in Kurtalan İlçesi Beykent Köyünde toplam da 6 bin m² alanda kurulacak olan Tohum Eleme, İşleme ve Paketleme Tesisi yatırımı için Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünde sözleşme imzalandı.

Sözleşme, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünde İl Müdürü Ergün Demirhan ile yatırımcı Zeki Dayan arasında imzalandı.

İmzalanan sözleşme ile önemli bir alan olan tohumculuk sektöründe Siirt’in, yıllık 12 bin 500 ton kapasiteli işleme eleme ve paketleme tesisi kazanacağı belirtildi.

İmza töreninden sonra Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü teknik personeli tarafından yer tahsisi yapıldı.

Tören sonrasında bir açıklamada bulunan İl Müdürü Ergün Demirhan, “Bakanlığımızın Kırsal Kalkınma Yatırımlarını yüzde 50 hibe desteklemesi kapsamında yapılacak bu önemli ve stratejik yatırımın hayırlı olmasını temenni ediyorum. Aynı zamanda istihdama katkı verecek bu tür önemli yatırımların artması için devletimizin sağladığı tüm imkânlar yatırımcılarımızın emrine sunulacaktır. Kırsal Kalkınma yatırımları hem ülkemiz hem de ilimiz için büyük önem arz etmektedir." dedi.

Yatırımın 2019 yılı ilk altı ayında bitirilmesi hedefleniyor.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.