Siirt Pervari'de akaryakıt ve sigara kaçakçılığı yapan 3 kişi yakalandı

Siirt Pervari'de akaryakıt ve sigara kaçakçılığı yapan 3 kişi yakalandı

Siirt’in Pervari ilçesinde düzenlenen operasyonlarda uyuşturucu, gümrük kaçağı sigara, mazot, silah ve cep telefonu ele geçirildi.

Siirt’in Pervari ilçesi Düğüncüler Köyü'nde ikamet eden A.A, A.E. ve N.U. isimli şüpheli şahısların ev, işyeri, eklentileri ve araçlarında yapılan aramalarda uyuşturucu, gümrük kaçağı sigara, mazot, silah ve cep telefonu ele geçirildi.

Siirt Valiliği tarafından yapılan açıklamada, Siirt İl Jandarma Komutanlığı KOM Şube Müdürlüğü ekiplerince alınan duyum ve yapılan istihbari çalışmalar neticesinde, Siirt ili Pervari ilçesi Düğüncüler Köyü'nde ikamet eden A.A, A.E. ve N.U. isimli şahısların ikametlerinde ve işyerlerinde akaryakıt ve sigara kaçakçılığı yaptıkları bilgileri elde edildiği belirtildi.

Şahısların ev, işyeri, eklentileri ve araçlarında yapılan aramalarda uyuşturucu, gümrük kaçağı sigara, mazot, silah ve cep telefonu ele geçirildiğinin bildirildiği açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Bu kapsamda; Siirt İl Jandarma Komutanlığı KOM Şube Müdürlüğü ve Pervari İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince adli makamlardan alınan arama kararına müteakip 23 Ekim 2018 günü şüpheli şahısların ev, işyeri, eklentileri ve araçlarında yapılan aramalarda, 2 bin 500 litre menşei belli olmayan faturasız motorin, 844 paket bandrolsüz kaçak sigara, 6 adet Samsung marka kaçak telefon, 16 kilogram kaçak çay, bir kilogram kaçak tütün, bir adet 7,65 mm ruhsatsız tabanca, 2 adet 7,65 mm tabanca şarjörü, 12 adet 7,65 mm tabanca mermisi, 2 adet ruhsatsız av tüfeği, 119 adet av tüfeği fişeği, 2 adet Kalaşnikof marka uzun namlulu silah şarjörü, 101 adet Kalaşnikof marka uzun namlulu silah fişeği, bir adet PKK’nin renklerini taşıyan bez parçası ele geçirilmiştir. Söz konusu olayla ilgili olarak Pervari Cumhuriyet Başsavcılığına bilgi verilmiş olup, alınan talimatlar doğrultusunda şüpheli şahıslar hakkında gerekli soruşturma işlemleri başlatılmıştır."

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler