Siirt’te darbe karşıtı nöbet devam ediyor

Siirt’te darbe karşıtı nöbet devam ediyor

15 Temmuz’da yapılan ABD destekli askeri darbe girişimine karşı ülkenin bir çok yerinde olduğu gibi Siirt’te de halk 5 geceden beri meydanlarda nöbet tutmaya devam ediyor.

15 Temmuz günü ABD destekli yaşanan darbe girişimi nedeniyle Türkiye’nin bir çok ilinde olduğu gibi Siirt’te de halk 5 gecedir meydanlarda darbeye karşı nöbet görevin sürdürüyor.

ABD destekli yaşanan darbe girişimini protesto etmek için  Siirt’te halk sabaha kadar eylemlerini sürdürmek üzere meydanlara çıktı.  

Halk ile beraber Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, 3. Tugay Komutan Vekili Piyade Albay Sedat Özkoç, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Halidun Eren, İl Emniyet Müdürü Metin Özkan, Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman, Vali Yardımcıları, HÜDA PAR, AK Parti ve Saadet Partisi temsilcileri ile çeşitli Sivil Toplum Kuruluşları  darbe girişimine sert tepki gösterdi.

“Şükür, darbe girişimi tamamen bitmiştir”

Burada halka hitap eden Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, “Yine demokrasi fedailiği yapıyorsunuz. Sizleri yeniden tebrik ediyorum. Siirt olarak Türkiye’nin gündemindesiniz. Bu fedakarlığın karşılığını inşallah daha huzurlu, daha müreffeh, daha kendine güvenen bir  toplum olarak göreceğiz. Geçen günkü konuşmamızda dediğimiz gibi, belirli bir süre daha buralarda bulunacağız.” dedi.

Darbe girişiminin tamamen bittiğini söyleyen Vali Tutulmaz, “Şükür, darbe girişimi tamamen bitmiştir. Ancak kendini bilmez bireysel hatalar olabilir, onun için darbe karşıtı olduğumuzu her lafımızda dile getireceğiz. Biz Rektörümüz, Tugay Komutan Vekilimiz, Jandarma Komutanımız, Emniyet Müdürümüz ve Vali Yardımcılarımızla beraber bugün sizlerle beraber olmak istedik. Sizlerin bu kutsal görevinizde, bu kutsal direnişinizde sizlere biraz daha moral ve motivasyon vermek istedik. Biz de sizlerle aynı duygu ve düşünceyi taşıyoruz.” ifadelerini kullandı.  

Vali Tutulmaz, konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı:

“Birkaç gündür yeni açtığımız bu meydanın kıyısında Valiliğin önünde ve Kent Meydanının kıyısında bu mücadelenizi veriyorsunuz. Kent meydanının adı ‘Demokrasi Meydanı’ olsun diyorum. Bu haklı talebi huzurlarınızda ben de ifade etmek istiyorum. Bundan sonra bu meydanın ismi ‘Demokrasi Meydanı’dır,  hayırlı  uğurlu olsun.  ”

Daha sonra halka selam veren İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Halidun Eren, böyle bir millet, böyle bir halk oldukça bu ülkeyi kimsenin yıkamayacağını ve en büyük ordunun millet olduğunu söyledi.

Albay Eren, konuşmasının ardından Siirt Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Macit Sevgili yaptığı dualardan sonra eylemciler Valilik önünden sloganlar eşliğinde yürüyüşe geçerek, kent merkezinde bir tur attıktan sonra Hükümet Bulvarından tekrar Valilik önüne kadar sloganlar eşliğinde geldi. Yüzlerce kişiden oluşan kalabalık, sabaha kadar darbeye karşı nöbet tutmak üzere bekleyişe geçti. (M.Sait Çelik – İLKHA)







HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.