Siirt’te istihdam ve mesleki mesleki eğitim toplantısı

Siirt’te istihdam ve mesleki mesleki eğitim toplantısı

2018 yılı ikinci dönem İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı Siirt Valisi Ali Fuat Atik’in başkanlığında gerçekleştirildi.

Valilik Toplantı Salonunda gerçekleşen toplantıya, Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşad Taşkın, Vali Yardımcısı Aziz Onur Aydın, Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman ile İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu üyeleri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Atik, Siirt istihdam ve mesleki eğitim politikalarının oluşturulması, istihdamı koruyucu, geliştirici ve işsizliği önleyici tedbirler ile uygulanacak aktif işgücü programları ve teşviklerin işletmelere, vatandaşlara ve tüm paydaşlara iyi bir şekilde anlatılması gerektiğini vurguladı.

İstihdam teşviklerinin 2018-2020 yıllarını kapsayacak şekilde uzatıldığını aktaran Atik, kente çalışma hayatında yaşanan sorunların tespit edilmesi, çözüm odaklı bir yol haritası oluşturarak, işsizlik rakamlarının en alt seviyelere indirilmesi noktasında tüm kurum ve kuruluşların, özel sektör ve diğer ilgili birimlerle birlikte iyi bir koordinasyon içinde çalışması gerektiğini ifade etti.

Siirt Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Ömer Aslan’ın kurum faaliyetleri ile ilgili verdiği bilgiden sonra, kurum yetkililerinin işbaşı eğitim programı, sigorta teşviki ve esnafa yönelik teşvikler konusunda bilgi vermesiyle devam eden toplantı, gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından sona erdi. (Murat Orhan-İLKHA)







HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.