Siirt’te Temel İlk Yardım Eğitimi verildi

Siirt’te Temel İlk Yardım Eğitimi verildi

Siirt Kamu Hastaneler Birliği Genel sekreterliği personeline Temel İlk Yardım eğitimi verildi.

Kamu Hastaneler Birliği Genel sekreterliği personellerine Mali Hizmetler Başkanı ve Kızılay Şube Başkanı Yener Tanık tarafından Temel İlk Yardım eğitimi verildi.

Genel Sekreterlik personellerine Kızılay Şube Başkanı Yener Tanık tarafından kalp masajı, suni solunum gibi uygulamalar, cansız manken üzerinde gerçekleştirildi.

Kamu Hastaneler Birliği Genel sekreteri Fikret Can, ''Hayatın içerisinde kazalarla, afetlerle her an karşı karşıya kalabiliyoruz. Yaşanan afetlerde arama- kurtarma faaliyetleri ve doğru yapılan ilk yardım müdahalesi hayat kurtarıcıdır. Biz sağlık personeli olarak biliyoruz ki, her şey için geç olmadan doğru yapılan ilk müdahale ile, pek çok hayat kurtarılmıştır.”dedi

 Bilinçli ilk yardım uygulamasının önemine dikkat çeken Can, “Biz de sağlık personeli dışındaki çalışanlarımıza hem iş yaralanmalarında, hem de hayatın içerisinde yaşanabilecek kazalar ve afetlerde mağdur olan kişilere yönelik, doğru ilk müdahalenin yapılabilmesi adına eğitim programları düzenliyoruz.” ifadelerini kulandı. (Muhammed Dayan İLKHA)






HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler