Siirt’in Baykan ilçesinde ilk kez kitap fuarı açıldı foto

Siirt’in Baykan ilçesinde ilk kez kitap fuarı açıldı foto

Siirt’in Baykan ilçesinde ilk kez açılan kitap fuarı yoğun ilgi gördü.

Siirt’in Baykan ilçesinde ilk kez kitap fuarı açıldı. Cumhuriyet İlkokulu bahçesinde düzenlenen kitap fuarı yoğun ilgi gördü.

30’a yakın yayınevi ve 10 bin kitabın sergilendiği kitap fuarının açılışında bir konuşma yapan Vali Mustafa Tutulmaz, özellikle öğrencilere kitap okumalarını tavsiye ederek, kitapların, geçmiş ile gelecek arasında önemli bir bağlantı içerdiğini söyledi.

İnternette gördüğü iki fotoğrafla ilgili düşüncelerini paylaşan Vali Tutulmaz, “Kalkınmanın temeli kitaptır. Geçen yıl internette iki fotoğraf görmüştüm. Bu iki fotoğrafta bir Otobüs durağında çekilmiş. Birinde gençler ellerinde kitap okuyarak otobüsü beklerken, diğerinde ise ellerinde cep telefonları ile oynuyorlar. Kitap okunan fotoğraf Japonya da çekilmiş, öbür fotoğraf ise Türkiye’de çekilmiş. Biz teknolojiyi elbette takip edelim ancak bunu yararlı işlerde kullanalım. Örneğin kitap okuyalım. Biz teknolojiyi takip ediyoruz, ancak teknolojiyi de yapmamız gerekiyor. Bu fuarla geleceğimizi kuracak, önemli bir etkinliği halkımızın ayağına getirilmiş oluyoruz. Emeği geçen herkesi kutluyorum.” dedi.

İlçe Kaymakamı Mehmet Kocabey de kitap fuarı açma fikrinin önceleri çok garipsendiğini ancak buna rağmen bunu başarmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Kaymakam Kocabey, amaçlarının ilçede kitap okuma kültürünün yaygınlaştırılarak, farkındalık oluşturmak olduğunu belirtti.

İLKHA





HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler