Siirt’in Eruh ilçesinde 50 kişiye girişimcilik eğitimi verildi

Siirt’in Eruh ilçesinde 50 kişiye girişimcilik eğitimi verildi

Siirt’in Eruh ilçesinde 50 kişiye Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi verildi.

Siirt’in Eruh ilçesinde, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Siirt Hizmet Merkezi Müdürlüğü, Siirt Ticaret ve Sanayi Odası  (STSO)  ve İŞ-KUR işbirliği ile Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi düzenlendi.

Girişimci adaylarıyla bir araya gelen KOSGEB Siirt İl Müdürü Ömer Erkılıç, girişimci adaylarına girişimciliğin öneminden ve KOSGEB’in girişimcilere sağladığı destekler hakkında bilgiler verdi.

KOSGEB İl Müdürü Ömer Erkılıç konu ile ilgili yaptığı değerlendirmede, Uygulamalı Girişimcilik Eğitimini başarıyla tamamlayanların, yeni işletme kurmak istedikleri zaman KOSGEB’in Yeni Girişimci Desteği olan, 30 Bin TL geri ödemesiz Hibe ve 70 Bin TL geri ödemeli faizsiz kredi desteğine başvurma hakkı kazanacaklarını belirterek, aynı zamanda işletmelerin KOSGEB’in diğer destekleri olan; İşbirliği Güçbirliği Desteği, AR-GE, İnovasyon ve Endüstriyel Uygulama Desteği ile Yurt içi fuar desteği, Yurt dışı iş gezisi, Nitelikli eleman istihdam desteği, Belgelendirme Desteği, Tanıtım Desteği gibi desteklerden faydalanabileceği bilgilerini verdi. (Muhammed Dayan İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.