Siirt'te 15 Temmuz şehitleri için mevlit okutuldu

Siirt'te 15 Temmuz şehitleri için mevlit okutuldu

15 Temmuz darbe girişiminde şehit olanlar için Siirt'te Kur'an-ı Kerim ziyafeti verilerek, mevlit okutuldu.

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminin ikinci yıl dönümü dolayısıyla Siirt İl Müftülüğü tarafından Kur'an-ı Kerim ziyafeti verilerek, mevlid-i şerif okutuldu.

Program öncesi açıklama yapan Siirt İl Müftüsü Ahmet Altıok, milletleri millet yapan değerlerin olduğunu söyledi.

Altıok, "Her milletin önemli bir dönüm noktası vardır. Bayrakları bayrak yapan, bayraklarımızı, ezanımızı, kutsal değerlerimizi, milli ve manevi değerlerimizi ebedileştiren ve bunun için canını feda eden ölümsüz kahramanlarımızı elbette ki Allah'ın kelamıyla, Kur'an-ı Kerim'le rahmetle anmak hepimizin vazifesidir. Bu görevimizi sadece bugüne münhasır değil, sürekli yapıyoruz. Şu anda iki programı birlikte icra edeceğiz. İnşallah onlara layık bir nesil yetiştirir, Ömer Halis Demirleri, Erol Olçokları ve Fethi Sekinleri yaşattırır ve yaşarız. Rabbim bizleri onlara layık eylesin, birliğimizi daim eylesin." dedi.

Program sonrasında konuşan Siirt Belediye Başkan Vekili Taşkın ise "Hainlere karşı müthiş bir mücadele neticesinde çokça şehit ve gazi vererek bütün bir millet olarak vatanımızın geleceğini korumuş olduk. Bizler de bugün burada o geceyi unutturmamak ve darbe gecesi yaşananları gelecek nesillere aktarmak adına Türkiye'nin bütün illerinde olduğu gibi Siirt'te de bu programları devam ettiriyoruz. Bugün burada şehitlerimizi andık. Sadece 15 Temmuz'da değil, tarih boyunca bu vatan için şehit olmuş evlatlarımızı dualar eşliğinde andık." ifadelerini kullandı.

Okunan mevlid-i şerifin ardından programa katılanlara gül suyu ve lokum ikramında bulunuldu.

Programa; kurum amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar da katıldı.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.