Siirt'te 7 milyon TL'lik vurgun yapıp kaçtı

Siirt'te 7 milyon TL'lik vurgun yapıp kaçtı

Siirt'te yıllardır beyaz eşya bayiliği yapan bir kişinin, müşterilere 7 milyon TL'lik vurgun yapıp kaçtığı iddia edildi.

Siirt merkez Bahçelievler Mahallesi Şeyh Muhiddin Sokak Güreş Caddesi'nde uzun yıllardan beri beyaz eşya bayiliği işini yürüten Nezir E. ismindeki esnafın, beyaz eşya siparişi veren müşterilerinin 7 milyon TL'sini alıp kayıplara karıştığı iddia edildi.

Esnaflığıyla müşterilerinin güvenini kazandığı belirtilen vatandaşın, bazı esnafların beyaz eşya siparişlerini geciktirerek topladığı yaklaşık 7 milyon TL'lik parayla bir anda ortadan kayboldu.

Müşteriler, sipariş verdikleri beyaz eşyalarını almaya geldiklerinde bayinin kapalı olduğunu ve dolandırıldıklarını anladılar.

Kendisinden haber alınamayan ve birçok esnaftan yaklaşık 7 milyon TL para topladığı iddia edilen Nezir E.'nin yakalanması için müşteriler emniyete şikâyette bulundular.

Müşterilerin şikâyeti üzerine polis, Nezir E.'yi yakalamak için evine gittiler ancak E.'yi bulamadılar.

Beyaz eşya bayiine gelen icra memurlarının iş yerindeki eşyaları araçlara yükledikleri ve tutanak tuttukları görüldü.

Mağdur edilen müşteriler, Nezir E.'nin, yeni evlenecek veya önceden beyaz eşya siparişi veren vatandaşların ödediği peşin paralarını toplayıp, müşterileri oyaladığını ve böylece vurgun yaptığını belirtti.

"Bir buçuk ay önce teslim edecekti ama kaçıp gittiğini öğrendim"

Yaklaşık 4 ay önce, ekim ayının sonlarına doğru beyaz eşya bayiinden 12 bin TL'lik beyaz eşya aldığını belirten Mehmet Kaçar, eşyaları ocak ayının başında teslim alması gerektiğini fakat bugün-yarın diyerek oyaladığını ve bugün de adamın kaçtığını öğrendiğini söyledi.

Kaçar, "Kendisinden buzdolabı, çamaşır makinesi, bulaşık makinesi, ankastre seti gibi birçok beyaz eşya almış ve kendisine 12 bin TL'lik bir ödeme yapmıştım. Bugünlerde eşyaları getirmesini bekliyordum. Aslında bir buçuk ay önce teslim edecekti. Ama kaçıp gittiğini öğrendim. Kendisinden şikâyetçi olacağım. Sadece ben değil, birçok insanı mağdur etti. Sabahtan beri bütün mağdurlar buraya gidip geliyorlar. Bunların hepsi şikâyetçi olacaktır. Çünkü bu iyi niyetle yapılmış bir şey değil, insanları dolandırmak amacıyla yapılmış bir davranış olduğu görünüyor." ifadelerini kullandı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum