Siirt'te barajın taşmasıyla ilgili çelişkili bilgiler geliyor

Siirt'te barajın taşmasıyla ilgili çelişkili bilgiler geliyor

Siirt'te Alkumru Baraj gölünde biriken suların taşmasıyla, yasak olmasına rağmen piknik yapanlar sular altında kaldı.

Siirt'in Tillo İlçesi'nin 5 kilometre doğusunda yeralan ve Limak Grubu'nun yaptığı Alkumru Baraj gölünde biriken suların bugün akşam saat 18.00 sıralarında taştı.

Alınan ilk bilgilere göre, özel bir şirkete ait hidroelektrik santralinden (HES) bırakılan su nedeniyle Botan Çayı'nda ani su yükselmesi oluştu. Yükselme esnasında Meydandere köyü mevkisinde piknik yapan ve çayda yüzen vatandaşlardan bazıları suya kapıldı.

VALİ VEKİLİNDEN İKİ AYRI AÇIKLAMA

Siirt Vali Vekili Mustafa Pala, Al Kumru Barajı'ndan taşan suya kapılan insanlarla ilgili yaşanan bilgi kirliliği olduğunu belirterek, "Kimsenin paniğe kapılmasına gerek yok. Daha önce taşkın sulara kapılan 4 vatandaşımız ekiplerimiz tarafından kurtarılmıştı. Ancak bu saat itibariyle kurtarılan ve şu an hastanede yatan 6 kişi dışında herhangi bir kayıp, yaralı veya ölü mevcut değil. Buna rağmen arama kurtarma ekiplerimiz olay yerinde, aramalarına devam ediyor" dedi.

VATANDAŞLAR TEPKİLİ

Vali Vekili Pala'nın bu açıklamasına rağmen halk arasında, çok sayıda kayıp ve ölü olduğu dedikoduları üzerine yüzlerce kişi Siirt Devlet Hastanesi bahçesinde toplandı. Burada toplanan vatandaşlar, önlem alınmadığı gerekçesiyle valiliği ve diğer yetkilileri istifaya çağırdı. Sloganlar eşliğinde tepkilerini dile getiren vatandaşların hastane bahçesindeki bekleyişi devam ediyor.

İlerleyen saatlerde ise Vali Vekili Pala, “AFAD ekiplerimiz kayıp olduğu bildirilen 6 kişiyi arama çalışmalarını sürdürüyor” açıklamasını yaptı. Pala, yaralanan Ercan Olgun, Yunus Emre Öztaş, Sabriye Tente, Emine Kunduracıoğlu, Leyla Tente, Doğan Güleç'in Siirt Devlet Hastanesi'ne kaldırıldığını ve tedavilerine başlandığını açıkladı.

BAŞBAKAN ERDOĞAN YETKİLİLERDEN BİLGİ ALDI

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Siirt'te Botan Çayı'ndaki su yükselmesiyle ilgili yetkililerden bilgi aldı. Erdoğan'ın, Yenimahalle Devlet Hastanesi'nde tedavi gören Gazzeli yaralıları ziyareti sırasında bölgedeki yetkililerle görüştüğü öğrenildi.

BELEDİYEDEN "NEHİR KIYISINDAN UZAKLAŞIN" DUYURUSU

Öte yandan Botan Çayı'nın döküldüğü Dicle Nehri kıyısı üzerinde bulunan Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde de belediye hoparlöründen yapılan anonsta, vatandaşların nehir kıyısından uzaklaşması istendi. Siirt'te baraj kapaklarının açıldığı ve taşkın suların Cizre'ye gelme ihtimaline karşı vatandaşların dikkatli olmaları istenen anonslar sık sık yapıldı. Siirt Belediyesi Eş başkanı Tuncer Bakırhan kayıp sayısının daha yüksek olduğunu öne sürdü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler