​Siirt'te din görevlileri tercihini Diyanet-Sen’den yana kullandı

​Siirt'te din görevlileri tercihini Diyanet-Sen’den yana kullandı

​Siirt ve ilçelerinde ki din görevlileri 432 oyla Diyanet-Sen'i tercih ederek, Diyanet-Sen'e bir yıllığına tekrar yetki verdi.

Diyanet ve Vakıf Hizmetleri kolunda 2004 yılından buyana yetkiyi alan Diyanet-Sen 2018 yılı itibari ile 14 yıldır yetkinin değişmeyen adresi oldu.

Din görevlilerinin tercihini Diyanet-Sen’den yana kullanmalarından ötürü memnuniyetini dile getiren Siirt Diyanet-Sen Şube Başkanı Hamit Nas, Diyanet-Sen'in tercih edip oy kullananlara teşekkür etti.

Yaptıkları faaliyetler hakkında bilgi veren Nas, "Diyanet-Sen üyesi olsun ya da olmasın il merkezi, ilçe, köy ve mezra demeden diyanet personelini görev yerlerinde ziyaret ederek onların sorunlarını dinledik. İlgili mercilere bu sorunları aktarıp çözüm aranmasında ısrarcı olduk. İlçelerde personel toplantılarına katılarak personelin yanında olduğumuzu göstermenin yanında, Din görevlisi, Kur'an kursu öğreticileri ve diğer personele yapılan çalışmalar hakkında sürekli bilgilendirme yapmış ve bizlere iletilen talepleri yerine getirmeye çalıştık. Görevli kardeşlerimizin ortak talebi olan ilahiyatı tamamlama programı İLİTAM'a sınavsız geçiş önergesinin, genel merkezimizin gayretli çalışmaları sonucu meclis gündemine alınarak kabul edilmesi için çalıştık." dedi.

Nas, şöyle devam etti: "İl merkezinde misafirhane açarak ilçede gelen üyelerimize ev sahipliği yaptık. Cami ve Kur’an kurslarının talep edilen ihtiyaçları karşıladık. Üyelerimizin il dışında yapılan sınavlarına araç tahsisi yapılmış ve bu sınavlara hazırlık amacıyla ücretsiz 450 adet kitap dağıttık. Üyelerimize yolluk ve diğer ödemelerin yapılmasındaki her aşamada yardımcı olduk. Sözün özü burada sayamayacağımız kadar faaliyet ve icraat sergileyen Diyanet-Sen büyümeye, üyelerine daha fazla hizmet etmeye, sendikacılığın nasıl yapılacağını öğretmeye devam edecektir. Bu vesile ile bize destek olan üyelerimize teşekkür ediyoruz." (Murat Orhan-İLKHA) 




 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.