Siirt'te FETÖ şüphelisi 13 kişi aranıyor

Siirt'te FETÖ şüphelisi 13 kişi aranıyor

Siirt merkezli 15 ilde FETÖ/PDY'ye yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 30 şüpheliden 13'ü adliyeye sevk edilirken, 13 kişinin ise arama çalışmaları devam ediyor.

15 Temmuz ABD destekli darbe girişiminin ardından FETÖ/PDY'ye yönelik yürütülen soruşturmalar kapsamında Siirt merkezli 15 ilde gerçekleştirilen operasyonlarda gözaltına alınan 30 şüpheliden 13 kişi adliyeye sevk edilirken, firar olan 13 kişinin ise arama çalışmaları sürüyor.

Edinilen bilgilere göre, Siirt Cumhuriyet Başsavcılığının soruşturması kapsamında 9 Ekim'de aralarında doktorların da bulunduğu hakkında gözaltı kararı verilen 43 kişinin yakalanması amacıyla İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Siirt merkezli 15 ilde eş zamanlı operasyon başlattı.

Gözaltına alınan 30 şüpheli emniyetteki işlemlerinin ardından 13 kişi savcılığa sevk edildi. Savcılıktaki ifadeleri ardından mahkemeye gönderilen Doktor T.A ve A.Ö tutuklanırken diğer 7'si doktor 2 öğretmen ve 2 sağlık memuru toplam 11 kişi hakkında Adli Kontrol ve Yurt Dışına Çıkış yasağı kararıyla serbest bırakıldı.

Gözaltında bulunan 17 zanlının emniyetteki işlemleri devam ediyor.  

Haklarında gözaltı kararı bulunan diğer 13 kişinin arama çalışmaları sürüyor.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.