Siirt’te güvenlik kamerası kurmayan iş yerlerine para cezası

Siirt’te güvenlik kamerası kurmayan iş yerlerine para cezası

Siirt’te Güvenlik Kamera sistemi kurmayan umuma açık işyerleri ile toplu taşıma araçlarına idari para cezası uygulanacak.

Güvenlik kamera sistemi kurmayan umuma açık iş yerleri ile toplu taşıma araçlarına idari para cezası uygulayacağını belirtildi.

Siirt Valiliğinden yapılan açıklamada, "İlimiz sınırları içeresinde faaliyet gösteren genel kolluğun denetimine tabi, umuma açık ve eğlence yerleri ile toplu taşıma araçlarında; hırsızlık, yankesicilik, kapkaç olayları ile birlikte alkol içiminden kaynaklı kavga, kargaşa, yaralama ve ölümle sonuçlanan olayları vuku bulduğu, bu suretle vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin tehlikeye düştüğü, meydana gelen olaylardan anlaşılmıştır." denildi.

İş yer ve umuma açık yerlere güvenlik kamerası kurulması gerektiği belirtilen açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:

"Bu bahse konu karar ile suç işlemesinin önlenmesi, kamu düzen ve güvenliğinin kurulması için gereken tedbirlerin huzur ve güvenlik ile kişi dokunulmazlığının sağlanması amacıyla, iş yerlerine güvenlik kamera sisteminin kurulumu ile il genelinde umuma açık yerlerde meydana gelecek suçun Önlenmesi ve aydınlatılması amaçlanmaktadır. Karar toplu taşıma araçları ile İş yeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin, Yönetmeliğin 4’ üncü maddesinde tanımlanan umuma açık ve eğlence yerlerini kapsamakta olup, kararın 4’üncü maddesinde belirtilen hükümlere riayet etmeyenlere 5326 Sayılı Kabahatler Kanunun 32 ‘inci maddesinde öngörülen idari para cezası uygulanacaktır."

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.