Siirt’te İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı yapıldı

Siirt’te İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı yapıldı

​Siirt’te Vali Ali Fuat Atik Başkanlığında 2017 İl Koordinasyon Toplantısı yapıldı.

Vali Ali Fuat Atik başkanlığında Valilik toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıda 2017 yılında uygulanan yatırımların durumu ele alındı.

Atik toplantıda yaptığı konuşmada, “ Bilindiği gibi İl koordinasyon Kurulu Toplantılarının amacı İl de yapılan yatırımların masaya yatırılması, varsa sorun ve darboğazların aşılması ve kurumlar arasında koordinasyonun sağlanmasıdır. Bu vesile ile kış mevsimi başlamadan içinde bulunduğumuz mevsim şartlarından azami derecede faydalanılarak çalışmaların hızlandırılması ve neticelendirilmesi büyük önem arz etmektedir. Rakamlardan anlaşılacağı gibi İlimizdeki yatırımların gerçekleşme oranları maalesef istenilen düzeyde bulunmamaktadır.  Bu sebeple işlerin süratle bitirilmesi için ihale edilmemiş projelerin ihale süreçlerinin zaman kaybetmeden tamamlanması ve hiçbir ödeneğin tenkis edilmeden kullanılmasına azami riayet edilmesi gerekmektedir,” ifadelerini kullandı

Siirt’te yapılan yatırımlar hakkında bilgi veren Vali Atik, “ İlimiz genelinde 2017 Ekim itibariyle 305 proje üzerinde çalışmalar yapılmıştır. Bu projelerin toplam bedeli 2 milyar 177 milyon 441 bin TL’dir. Söz konusu projelere ayrılan ödenek miktarı 416 milyon 668 Bin TL olup 194 milyon 296 Bin TL harcama yapılmıştır. Projelerin nakdi gerçekleşme oranı yüzde 46 fiziki gerçekleşme oranı ise yüzde 58 olmuştur. 305 projeden 111’i tamamlanmış, 101’i devam etmekte 40’ı ihale aşamasında ve 53 projeye de çeşitli nedenlerden dolayı henüz başlanamamıştır.” dedi.

Toplantıda daha sonra yatırımcı kuruluş bölge ve İl müdürleri kurumlarının yatırımları hakkında bilgi verdiler.

Toplantıya, Belediye Başkanları ve yatırımcılar Kamu Kurum ve Kuruluş İl ve Bölge Müdürleri katıldı.

İLKHA








 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler