Siirt'te ilahi konseri düzenlendi foto

Siirt'te ilahi konseri düzenlendi foto

Siirt'te Mustazaflar Camiyeti Siirt Şubesi, Sevgi Pınarı Derneği ve Eğitim Günüllüleri Dermeği Siirt Şubesi tarafından Ramazan'a özel ilahi konseri düzenledi.

Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı'na ait (TÜRGEV) Emine Erdoğan Kız Öğrenci yurdu konferans salonunda düzenlenen konsere kentteki Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Konserde Grup Hidayet ve ses sanatçısı Bilal Güler tarafından ilahiler seslendirildi.

İlahi konserinin ardından bölgenin tanınmış alimlerinden Molla Beşir Şimşek bir konuşma yaptı. Şimşek  konuşmasında herkesin bildiği gibi zamanın en güçlü silahı olan medyanın her şeye tesir ettiğini belirterek, "Medyanın ticaretten tutun siyasete kadar, ülkeden tutun sosyal hayata kadar, aile hayatına kadar hepsine tesir ediyor. Medya çok fazla yaygınlaştığı için artık insanların hayatında bundan tesir eden daha fazla bir şey yoktur." dedi. 

Medyanın Arap baharında bir toplumu nasıl ayağa kaldırdığına dünyanın şahit olduğunu aktaran Şimşek şöyle konuştu:

"Gezi parkı olaylarıyla bir anda nasıl büyük bir kitleyi örgütleyerek sokaklara döktüklerine şahit olduk. 6-8 Ekim olaylarında bir insanın dudaklarından dökülen bir sözün nasıl bir bölgeyi ateşe veren kitlenin azgınlıklarına hep birlikte şahit olduk. Bu kadar güçlü, bu kadar tesirli, o kadar topluma tesir eden şüphesiz ki medyanın iletişim araçlarıdır. Bunun başında da elbette ki   televizyon gelmekte. Bununla beraber gazete, dergi ve radyo gibi araçlar, kendi alanında hakikaten günümüzün en güçlü silahı olarak kullanılmaktadır."

Medya ve soysal medyadan en çok Müslüman kesimin zarar gördüğüne işaret eden Şimşek,   

"Çünkü bu araçlar öyle bir şeydir ki insanları bir sürü zihniyetiyle kendisinin peşine takabiliyor. Ve o yüzden bakıyoruz ki gençlik en mahrem hususlarını, en mahrem meselelerini buralarda teşhir ediyor adeta evin içindeki en mahrem anları bile bu vasıtalarla dünyaya bu şekilde teşhir ediyor ve bundan dolayı özellikle iffet ayaklar altına alınmıştır. Bunların tesiri insanlara her yönüyle hükmedebiliyor. Bilinçli bir şekilde kullanılmadığı zaman, istifade edilmediği zaman bir insanın haberi olmadan inandığı gibi yaşamaktan vazgeçip, yaşadığı şeye inanır hale geliyor." ifadelerini kullandı.

İLKHA

















HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.