Siirt'te ilk hacı kafilesi yola çıktı

Siirt'te ilk hacı kafilesi yola çıktı

Hac farizasını yerine getirmek için Siirt'te ilk hacı kafilesi dualar eşliğinde yola çıktı.

Hac farizasını yerine getirmek için Siirt'ten kutsal topraklara gidecek olan ilk hacı kafilesi, yakınları ve sevenlerinin dualarıyla yola çıktı.

Uğurlama töreni öncesinde hacı adaylarına bilgi verilirken, adaylar, ezan ve Kur'an-ı Kerim okunması ile salavatlar eşliğinde kutsal topraklara uğurlandılar.

Siirt İl Müftülüğünün önünde düzenlenen törende konuşan İl Müftü Vekili Muhammed Özdemir, hac farizasının faziletini anlattı. Hacda uyulması gereken kurallar hakkında bilgi veren Özdemir, hacı adaylarından, bütün İslam âlemine dua etmelerini istedi.

Bir yakınını uğurlamak üzere törene katılan İl Müftülüğü Şube Müdürü Zeki Yıldırım, "Kayın biraderimin hacca ilk gidişi. O yüzden çok heyecanlı. Ben daha önce kafile başkanı olarak gittim. İlk heyecan hiçbir zaman kaybolmaz. Onlar gidiyorlar, inşallah bize dua edecekler. Allah kabul etsin, sağ salim gidip geri dönerler. İmkânları olan hacca gitsin çünkü anlatmakla anlaşılmıyor. Kâbe'nin muazzam çekiciliğini görmeden anlatmak mümkün değil. Gitmek isteyen, eline fırsat geçtiği gibi gitsin. Dünya imkânları bir daha fırsat vermeyebilir. Hac ibadeti; namaz, oruç, zekât gibi İslam'ın bir rüknüdür. Kesinlikle ihmal edilmemelidir." dedi.

Hacı adayları, salavatlar ve ilahiler eşliğinde otobüslere binerek Diyarbakır'a doğru yola çıktılar.

Diyarbakır Havalimanı'ndan kutsal topraklara gidecek olan hacı adayları, 14 Eylül'de Türkiye'ye geri dönecekler. Daha sonra ise Diyanet işleri Başkanlığının organizasyonuyla 13 hacı adayı da başka illerin kafileleri ile kutsal topraklara gidecek.

5 bin 378 kişinin hac için müracaatta bulunduğu Siirt'te bu yıl 161'i Diyanet İşleri Başkanlığı, 83'ü de özel firmaların organizasyonuyla olmak üzere toplam 244 kişi kutsal topraklara gidecek.

İLKHA








 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler