Siirt'te kaçakçılık ve uyuşturucu operasyonu

Siirt'te kaçakçılık ve uyuşturucu operasyonu

​Siirt’te yapılan operasyonlarda 328 gram uyuşturucu madde ile 5 bin paket kaçak sigara ele geçirildi.

Siirt'te düzenlenen operasyonlarda 145 gram kubar esrar ve 183 gram toz esrar ile 5 bin paket kaçak sigara ele geçirildi.

Siirt Valiliğinden yapılan açıklamada, terör örgütlerinin en önemli finans kaynakları arasında yer alan sigara ve alkollü içki kaçakçılığının önlenmesine yönelik olarak Türkiye genelinde eş zamanlı olarak Duman-1 ve Duman-2 isimli uygulamaların yapıldığı belirtildi.

Açıklamada, "İlimiz merkezi Batı Mahallesinde bulunan bir iş yerinde yapılan arama neticesinde çeşitli markalarda 2 bin 485 adet gümrük kaçağı sigara,  ele geçirilirken, Tınaztepe Mahallesinde bulunan bir iş yerinde yapılan aramada ise çeşitli markalarda 84 adet gümrük kaçağı sigara olmak üzere toplamda 2 bin 569 adet kaçak sigara ele geçirilmiştir. Olaylarla ilgisi bulunan şahıslar hakkında yasal işlem yapılmıştır." denildi.

Siirt İl Emniyet Müdürlüğü tarafından, Siirt merkez ve Kurtalan ilçesinde yürütülen uyuşturucu operasyonu hakkında yapılan açıklamada ise "Narkotik Suçların Önlenmesine yönelik yapılan risk analizi ve istihbari çalışmalar kapsamında, merkezi Alan Mahallesi’nde bulunan bir ikamette yüklü miktarda uyuşturucu madde saklandığı bilgisi alınması üzerine, bahse konu ikamette yapılan aramada 145,75 gram kubar esrar ele geçirilirken, Yine aynı gün Kurtalan ilçemizde yapılan yol uygulamaları esnasında, durumundan şüphelenilerek durdurulan bir araçtan 183 gram toz esrar maddesi ele geçirilmiştir. Olaylarla ilgisi bulunan 3 şahıs hakkında yasal işlem yapılmıştır." ifadelerine yer verildi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler