Siirt’te KPSS maratonu başladı

Siirt’te KPSS maratonu başladı

Lisans kategorisi için düzenlenen Kamu Personeli Seçme Sınavı maratonu Siirt’te saat 10.00’da başladı.

Kamu kurum ve kuruluşlarının bazı kadro ve pozisyonlarına yerleştirme yapabilmek için gerçekleştirilen Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) A Grubu ve öğretmenlik (Genel Yetenek-Genel Kültür Oturumu) başladı.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından KPSS bugün saat 10.00'da Genel Yetenek-Genel Kültür Oturumu, 14.30'da ise Eğitim Bilimleri Oturumu yapılacak.

Bir milyonu aşkın adayın gireceği sınavla ilgili yaptığı uyarıda ÖSYM, 15 dakika öncesinden adayların sınav binalarına alınma işlemleri tamamlanacağını uyarısında bulunmuş, adayların binalara alınma öncesi hazır bulunmaları uyarısında bulunmuştu.

Siirt’te sınava girecek adaylar, sınavın yapılacağı okullara sabahın erken saatlerinden itibaren gelmeye başladı.

Bina girişinde bekleyen polisler tarafından üst aramaları yapılan adaylar, sınav salonlarına alındı.

Siirt’in Kurtalan ilçesinden, sınava girecek olan kardeşlerine destek olmak için geldiğini belirten Ercan Zengin, “Yeğenim ile birlikte sınava girecek olan 2 kız kardeşime destek olmak amacıyla burada bulunuyorum. Bu sınav için emek harcayan bütün adaylara başarılar diliyorum. Kardeşlerim 1 yıl boyunca büyük bir emek harcadı. İnşallah bu emeğin karşılığını görecekler. Heyecanları mutlaka vardır ama önemli olan bu heyecanı kontrol altına almak inşallah heyecanlarını kontrol ederler.” şeklinde konuştu

Birçok anne-baba çocuklarına destek olmak için okul önüne gelirken, bazı aday yakınları ise sınava girecek adayların başarısı için Kur'an okudu, dua etti.

Bazı adayların ise yapılan uyarılara rağmen, sınava son koşarak yetişebildikleri ise gözlerden kaçmadı.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.