Siirt’te Muhtarlar Günü kutlandı

Siirt’te Muhtarlar Günü kutlandı

Siirt’te 3’üncüsü kutlanan 'Muhtarlar Günü' için resmi tören düzenlendi.

2016 yılında, muhtarlık müessesesinin ihtiyaçları, karşılaştıkları sorunlar ve bu sorunlara yönelik çözüm önerileri ile bu müessesenin tarihsel bağlarını korumak amacıyla,19 Ekim günü hükümet tarafından “Muhtarlar Günü” olarak belirlenmişti

Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yapıldı.

Burada yapılan törenin ardından, Bahçelievler Mahallesi’nde yapımı tamamlanan “Muhtar Evi” hizmet binası düzenlenen törenle hizmete açıldı. 

Açılış Töreni’ne, Vali Ali Fuat Atik, AK Parti Milletvekili Osman Ören, Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşad Taşkın ve diğer yetkililer ile muhtarlar katıldı.

Muhtarlarla işbirliği içinde modern, sağlıklı büyüyen ve gelişen Siirt’e hizmet ettiklerini belirten Belediye Başkan Vekili Taşkın, devleti temsil görevini yürüten muhtarların vatandaşla birebir görüşmesi ve daha rahat ve konforlu ortamlarda bu hizmeti verebilmesi amacıyla 10 mahalleye muhtar evi yaptıklarını aktardı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.