Siirt’te öğrencilerin karne heyecanı

Siirt’te öğrencilerin karne heyecanı

Siirt'te 2017-2018 eğitim öğretim yılının ilk dönemini geride bırakan 94 bin öğrenci, karnelerini alarak yarıyıl tatiline girerken, öğrenciler tatilde büyüklerini ziyaret edip ve bol bol kitap okuyacaklarını söylediler.

Türkiye genelinde okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liselerde okuyan yaklaşık 18 milyon öğrenci karne sevinci yaşayarak, yarıyıl tatiline girdi.

Siirt'te de 2017-2018 eğitim ve öğretim yılının ilk yarısını tamamlayan 94 bin öğrenci karne alarak, yarıyıl tatiline başlamış oldu. Çocukların karne sevincine ortak olmak isteyen ailelerin, çocuklarıyla birlikte okula geldikleri görüldü.

Çocukları fazla sıkmadan, bıktırmadan yardımcı olsunlar

Çevik Ersin Temel İlköğretim Okulu öğretmenlerinden İbrahim Kanat, çocukları fazla sıkmadan, bıktırmadan yardımcı olunması,  çocukların aileleri ile oyun oynamalarını ve vakit geçirmeleri gerektiğini söyledi.

Kanat, "Bu yıl birinci sınıf olması nedeniyle oldukça zorlu bir dönem geçirdik. Okuma yazma çalışmalarımızı bitirdik. Öğrencilerimizin büyük çoğunluğu okuma yazmaya geçmiş bulunuyorlar. İkinci dönem için şimdiden hazırlıklarımıza başlayacağız. Yarıyıl tatilinde bol bol kitap okuyup çalışacaklar. Verdiğimiz ödevleri, etkinlikleri düzenli bir şekilde yapacaklar ve bu şekilde 2’nci döneme hızlı bir geçiş yapmış olacağız. İkinci dönemde ise okuduklarını anlamaya yönelik çalışmamız olacak. Birinci yılı kazasız bir şekilde bitirmeyi amaçlıyoruz. Öğrencilerimizden gayet memnunuz ve velilerimizle diyaloglarımızda gayet başarılı. Velilerimize şu tavsiyede bulunmak istiyorum: Çocukları fazla sıkmadan, bıktırmadan çocuklarına yardımcı olsunlar. Çocuklar hem oyunlarını oynasın hem de oynasınlar ve vakit geçirsinler." dedi.

Çocuğuyla beraber karne almaya gelen Gurbet Yıldırım, çocuğunu başarılı olmasından dolayı çok mutlu olduğunu söyledi. Çocuğuyla beraber ders yaptığını ve alıştırmalar yaptığını ifade eden Yıldırım, çocuklara sevgi göstermenin onları daha başarılı yaptığını söyledi.

Çocuğunun karne sevincini paylaşan Hayrettin Kara, şunları söyledi: "Çocuklarımı okula götürüp getiriyorum. Başarısının ödülünü almış bulunuyorum. Karnesi de oldukça başarılı. İlk dönemde maşallah okuma yazmayı öğrendi. Matematik dersinde oldukça başarılı. Sadece müzik dersinden biraz geride kalmış. İnşallah bu 15 günlük tatilde eksiklerini gidermeye çalışacağız. Hocamıza çok teşekkür ediyorum."  ifadelerini kullandı.

"Kur’an okumalarını, büyüklerini ziyaret etmelerini öneriyoruz"

Siirt İmam Hatip Ortaokuluna bu sene Yüksekovadan göreve başlayan Mehmet Nezir Takdemir, öğrencilere şu tavsiyelerde bulundu:

"Milli Eğitim Bakanlığı çocuklara ödev vermememiz noktasında tavsiyede bulunmuştu. Biz de ödev vermemeye gayret gösterdik. Fakat öğrencilerimize bol bol kitap okuma tavsiyesinde bulunduk. Bildiğiniz üzere burası imam hatip olması hasebi ile Kur’an okumalarını, büyüklerini ziyaret etmelerini, ikinci döneme daha dinç başlamaları için bol bol dinlenmelerini öneriyoruz."

Başarısından dolayı teşekkür belgesi alan Sümeyra Orhan, çok mutlu olduğunu, ikinci dönem daha fazla çalışıp takdir belgesi alacağını söyleyerek yarıyıl tatilinde büyüklerini ziyaret etmeyi de ihmal etmeyeceğini söyledi.

Birinci dönem çok çalıştığını fakat takdir belgesi alamayıp teşekkür belgesi aldığını, ikinci dönem daha fazla çalışıp mutlaka takdir belgesi alacağını söyleyen Elif Esen, kendisinin de yarıyıl tatilinde büyüklerini ziyaret edeceğini ifade etti.

Öte yandan karnelerini alan öğrencilere okul içerisinde küçük bir tören düzenlendi. Törende konuşan okul Müdürü Abdullah Dayan da öğrencilere bazı tavsiyelerde bulundu. Aldıkları karnelerin bir değerlendirme olduğunu, karnelerine bakıp eksiklerini görüp eksik oldukları derslere yoğunlaşmaları gerektiğini belirten Dayan, öğretmenleri olarak kendilerine güvendiklerini ve daha iyisini başarabileceklerini söyledi.

Tören sonrası İLKHA'ya açıklamada bulunan Müdür Dayan şu önerilerde bulundu: "Öncelikle çocuklarımız okuma alışkanlığı kazanmak için bol bol kitap okumalarını öneriyoruz. Bol bol spor yapmalı ve sağlıklı beslenmeleri için çocuklarımızı uyarmalı, zararlı yiyeceklerden uzak tutmalıyız. Bizler için en önemli noktalardan biri olan manevi değerlerdir. Bu değerleri yaşamlarında kazandırmalıyız. Yarıyıl tatilinde akraba ve aile büyüklerimizi ziyaret etmeliyiz. Ailemizle zaman geçirmeli. Aileleri ile zaman geçiren insanların yaşam kalitesinin arttığı, daha mutlu ve başarılı olduğu tespit edilmiş. Biz de aileler olarak çocuklarımızla vakit geçirmeliyiz. Çocuklara ödev vermediğimiz için çocuklar ister istemez telefonlara saldıracaktır. O nedenle teknolojik bağımlılığa karşı dikkat etmeliyiz.  Çocuklarımızı ilgi ve yeteneklerine göre belirli kurslara, sportif etkinliklere yönlendirebiliriz. Okulumuzda dini ve mesleki dersler verilmektedir. bunların içinde Kur’an ve Arapça dersleri bulunmakta. Yarıyıl tatilinde bu derslerini daha iyi seviyeye getirmek için kendi çevrelerindeki Kur’an kurslarına gitmelerini ve ibadetlerini aksatmamalarını öneriyoruz." 

İLKHA










































 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler